základní skupiny - skupina A, 1. kolo
15.09.2021 21:00 CET
6 : 3
(3:1)

Reportáž

Nathan Aké (© AFP)

Lipsku hattrick Nkunkua nepomohl. Hosté i tak padli s Manchesterem City o tři branky

Naposledy v Bundeslize inkasovalo Lipsko hned čtyřikrát, ani v Lize mistrů si přitom reputaci výrazněji nenapravilo, poněvadž na hřišti Manchesteru City obdrželo dokonce hned šest gólů. Domácí zkrátka potvrdili bez větších obtíží roli favorita, a protože v souběžně hraném klání Bruggy uhrály velmi nečekanou plichtu s PSG, dostali se o dva body do čela skupiny A.

Především pro hostující šutéra Christophera Nkunkua mělo tohle utkání dost zvláštní pachuť. Ačkoli slavil svůj první hattrick v kariéře v rámci milionářské soutěže, se svými spoluhráči na zisk tří bodů nedosáhl, ba naopak Die Roten Bullen prohráli ještě o tři branky. Manchesterský výběr totiž ukázal, jakou ofenzivní silou disponuje a že zapsat si trefy umí prakticky každý.

Během úvodní čtvrthodiny se oba týmy spíše jaksi otrkávaly, když ovšem na řadu přišla 16. minuta, dokázali udeřit The Citizens. Grealish vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do vápna, kde našel hlavičkujícího Akého, a na jeho pokus již nestačil gólman Gulácsi nijak zareagovat. Ve 28. minutě Lipsko čelilo ještě horší situaci, jeho sok totiž zaznamenal další přesný zásah.

Opravdu dost nepochopitelně si vsítil míč do vlastní sítě Mukiele, který ve snaze odvrátit pas z pravé strany od De Bruyneho zazmatkoval, zamířil hlavou za záda Gulácsiho, s nímž si dost neporozuměl, a bizarní moment byl zkrátka na světě. Právě ten ale jako by hosty přece trochu vyburcoval. Už ve 35. minutě mohl snížit André Silva, jenže radost mu ve finále zkazil ofsajd.

A ve 42. minutě se již svěřenci trenéra Jesseho Marsche dočkali své odměny. Forsberg poslal jemný oblouček na zadní tyčku na hlavu Mukieleho, který tak částečně napravil své zaváhání na sklonku půlhodiny hry, jelikož po jeho sklepnutí zacílil přesně Nkunku. Tenhle okamžik nicméně nebyl tím posledním v prvním poločase. Přece ještě došlo na jednu změnu skóre.

Obránce Klostermann totiž ve vlastním pokutovém území zahrál rukou po hlavičce Ferrana Torres, a byť sudí Gözübüyük píšťalku zprvu nepoužil, po shlédnutí videa už musel. Nařídil pokutový kop, k němuž se postavil jako exekutor Mahrez, jenž balón nasměroval zkušeně do protipohybu Gulácsiho. Po obrátce následně obě družstva pokračovala v ofenzivní podívané.

V 51. minutě vývoj utkání opět zdramatizoval německý výběr, Dani Olmo totiž na bližší tyčce vyhledal svým centrem hlavu skórujícího Nkunkua. Avšak svěřenci trenéra Pepa Guardioly si svého protivníka jednoduše nechtěli připustit blíže k tělu, v 56. minutě tak podnikl další krok Grealish, jehož ukázková dělovka pravačkou zapadla přesně ke vzdálenější tyči za Gulácsiho.

Lipsko se ovšem prostě nemínilo vzdát naděje na zisk dobrého výsledku, v době, kdy Nkunku zkompletoval hattrick poté, co z úhlu vyzrál na brankáře Edersona Moraese, se domácím zase dostali na dostřel. Když nicméně Manchester potřeboval zabrat, zabral. Rychle vrátil náskok na svou stranu po parádní pumelici Joaa Cancela a výhru ještě jistil z blízkosti Gabriel Jesus.

Posledních jedenáct minut tohoto střetnutí mimochodem dohrávala saská družina v oslabení. Druhou žlutou kartu a rezultující červenou vyfasoval, možná i zásluhou jakési frustrace, příliš důrazný Angeliňo, jenž srazil k zemi Joaa Cancelu. V defenzívě se obecně bude muset Lipsko opravdu zlepšit, a to nejenom možnou disciplínu, pokud chce v Lize mistrů myslet na úspěch.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Lipsku ale hostum moc neverim tak aspon dejte naky Goly Tip 5:2

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
smazaný uživatel

M.City hcs-2,5.

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

6

Reagovat
GrimeBaller98

Kohokoliv date z City do fantasy, tak nenastoupi jako vzdy Fraudiola masterclass

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Kinky7

Nema nekdo tuseni kde to budou davat? Hledam a nemuzu najit. Samozrejme pak pripadne prolezu piraten streamy ale pri pripojeni 2.5 M jsou ty s reklamama naprd. Klidne aj placene. Dekuju

Reagovat
Elmas
Reagovat
Kinky7

dekuji

Reagovat
diastan

povinná výhra

Reagovat
Mato178178

5:3 a tu nic?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
RKBoy

fans sa nadšením roztopili.

Reagovat
Shevchenko

City holt nikdy nikoho nezajímá, to samé Lipsko.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
t0mmy33MCFC

ja se treba divam na fotbal nez tu psat jak sasek "goool" po kazdem golu

Reagovat
Kinky7

Máme to stejně

Reagovat
John Obi Mikel

Lipsko dá gól a City okamžitě odpoví.

Reagovat
smazaný uživatel

Dekujeme milionu kanalu Nova Sportu, O2, Premier sportu, ze zrovna tento zapas nevysilali

Reagovat
Kinky7

tak nejakl

Reagovat
smazaný uživatel

co davali? atletico porto?

Reagovat
smetos

kdybych si chtel vyzobat serialy, filmy, zapasy ze všech placenejch kanalu tak za vechno vysolim pulku vyplaty. a co chvili to bude nekde jinde pac je zas nekdo preplati.

Reagovat
diastan

Chce to konečně hroťáka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele