základní skupiny - skupina G, 5. kolo
23.11.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Lille je v čele tabulky skupiny G, výhru nad Salzburgem mu přisoudil David

Lille bude pokračovat v evropských pohárech i na jaře. Po výhře nad Salzburgem se vecpalo do čela tabulky skupiny G, pojistilo si aspoň třetí příčku, přičemž vůbec nejblíže má postupu do osmifinále Ligy mistrů. Rakouský celek nepředvedl povedený výkon, za celých devadesát minut nevsítil jediný gól a padl v milionářské soutěži, a to zcela po zásluze, podruhé v řadě.

Tohle utkání nenabídlo s pravidelností vyložené možnosti. Přece působil nebezpečněji výběr ze severu Francie, daleko důležitější než ofenzivní počínání ovšem pro něj bylo, že, v podstatě bez větších obtíží, nepouštěl svého soka do nějakého úspěšného podnikání. Budiž příkladem třeba statistika přímých střel na bránu, kterých hosté vyprodukovali všudy všeho pouze dvě.

Poprvé se LOSC zdařilo výrazněji zahrozit ve 27. minutě, to když Bamba z levé strany vybídl svým centrem v šestnáctce číhajícího Yilmaze, jenže tomu zakončení nevyšlo, a tak branku o velký kus minul. O pár chvil později už však Dogy přece gólově úřadovaly. A právě okamžik ze 31. minuty se ve finále ukázal jako vůbec ten rozhodující pro výsledek tohoto měření sil.

Yilmaz se vřítil do vápna, tam s notnou dávkou štěstí obešel hned několik protihráčů, balón se od bránícího Ulmera nakonec odrazil k Davidovi, a ten následně z vyloženého postavení lehce skóroval. Hosté žádnými dostupnými prostředky na tohle inkasování zareagovat nedokázali. I nadále směrem dopředu tápali, a to nejen ve zbytku prvního poločasu, avšak též po přestávce.

V 74. minutě zkusil náskok Lille navýšit Bamba, jehož svým pasem uvolnil do pokutového území Renato Sanches, nicméně během střelby selhal, a tak míč odvrátil do bezpečí vracející se stoper Wöber. Každopádně domácí si na nejtěsnější možné vítězství rozhodně nestěžovali. Dostali v pořadí svého soupeře za sebe a mají nejlepší výchozí pozici před posledním kolem.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, lequipe.fr

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele