osmifinále - 1. zápasy
23.02.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Anthony Elanga slaví vyrovnávací gól do sítě Atlética (© AFP)

Manchester United podržela branková konstrukce. Z Madridu veze remízu

Diego Simeone do utkání naskočil s vysoce flexibilní sestavou. Před Oblakem měli operovat Vrsaljko, Giménez, Savić a Mandava, záložní čtveřici utvořili Llorente, Herrera, Kondogbia a Lodi. V útoku nastoupili Correa a Félix.

Ralf Rangnick postavil netradičního pravého beka v podobě Victora Lindelöfa. Toho měli jistit stopeři Varane s Maguirem a gólman de Gea, na druhém kraji obrany naskočil Shaw. Středovou trojici utvořili Fred, Pogba a Fernandes, na krajích nastoupili Rashford se Sanchem, kteří měli za úkol podporovat hroťáka Ronalda.

Nebylo to zrovna utkání z těch nejpohlednějších, Manchester United každopádně v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů vytěžil z minima maximum. Ze hřiště Atlética si po gólech Félixe a Elangy veze domů remízu 1:1 poté, co jej dvakrát zachránila branková konstrukce.

Atlético "schytalo" nevýhodu začátku na domácí půdě, ze skupiny totiž za suverénním Liverpoolem proniklo až na poslední chvíli díky vítězství v Portu. Rovněž United měli dlouho na mále, skupinu ale nakonec těsně vyhráli.

Na úvodní trefu diváci na Wandě Metropolitano nemuseli čekat dlouho. Už v sedmé minutě se domácí po rohovém kopu dostali k dalšímu centru. Lodi jej poslal za obranu přesně do prostoru, kam si nabíhal Joao Félix a ten výtečnou hlavičkou o tyč otevřel gólový účet utkání.

Jenže tím byla zábava na dlouhou dobu odbyta. Manchesterští byli velmi nepřesní ztráceli balóny i na obranné polovině. Atlético si přesto dlouho nedokázalo vypracovat žádnou větší příležitost, až v samotném závěru první půle Lodi našel na zadní tyči Vrsaljka, který s přispěním teče bránícího hráče trefil brankovou konstrukci.

Rozhodně se však nedá říci, že začátek druhé půle by divákům něco vynahradil. Už tak tvrdé utkání se ještě přiostřilo a rozhodčí tasil několik žlutých karet. Spád duel nabral až okolo osmdesáté minuty. Po Correově faulu na Freda kopali Rudí ďáblové přímý kop ze zajímavě pozice, jenže Ronaldo jej hrubě zazdil.

Ovšem jen pár okamžiků nato po Fernandesově přihrávce naprázdno skluzoval bránící Mandava, díky čemuž se Anthony Elanga ocitl tváří v tvář Oblakovi. Mladíček slovinského brankáře překonal pomalou střelou na vzdálenější tyč.

Madridští ještě mohli zvrátit chod dějin na svou stranu, jenže ani tentokráte jim štěstěna nehrála do karet. Po standardní situaci se na rohu malého vápna dostal k míči Griezmann, jehož zdařilý technický pokus na skončil na břevně.

A jelikož Oblak v nastavení zkrotil střelu Lingarda zpoza vápna, skončilo utkání nerozhodným výsledkem. Vše je tak otevřené před odvetou, která je na programu v úterý 15. března na Old Trafford.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (547)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele