základní skupiny - skupina B, 1. kolo
15.09.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mbemba obdržel červenou kartu (© AFP)

Atlético Madrid se s Portem rozešlo bez branek i šancí

Atlético si pouze rozdělilo body s Portem v utkání, které ani zdaleka nenabídlo tolik akcí, kolik by si diváci zasloužili. Branky jsme se v Madridu nedočkali ani jedné.

Španělské Atlético je jedním z hlavních favoritů na postup a vzhledem k posílení kádru i jeho loňskému úspěchu v LaLize se klidně dá označit za adepta na celkové vítězství. Dnes ale Colchoneros nečekalo nic snadného, neboť na Estadio Wanda Metropolitano dorazilo Porto. Hostující brankář Costa měl první práci už po sedmi minutách. Thomas Lemar dostal krásnou nahrávku od stopera Felipeho a povedlo se mu vysunout Luise Suáreze. Uruguayský kanonýr si ale vylámal zuby na svém sokovi.

Atlético nenechávalo svému soupeři příliš mnoho prostoru a spíš delší dobu kombinovalo ve snaze uspat ho. Uspávalo spíš ale fanoušky na stadionu. Porto se mu postupem času vyrovnalo a poprvé vystrčilo růžky ve 29. minutě. To se do vápna hnal za míčem mladý rychlík Luis Díaz. Jenže toho v poslední chvíli zastavil perfektním skluzem záložník Kondogbia!

Trenér Diego Simeone nemohl být s tím, co na trávníku viděl, tak úplně spokojen. Tím spíš, že se mu zranil klíčový krajní záložník Lemar. Místo něj ochutnal pocit z Ligy mistrů Rodrigo De Paul, který se milionářské soutěži se "svým" Udinese dlouhá léta vyhýbal. O chvíli později si tenhle zkušený Argentinec vykoledoval standardku, která ale nakonec díky Suárezově kopací technice zamířila asi metr nad břevno.

A pak málem nastal šok. Porto se pár minut po změně stran najednou vydalo do rychlého protiútoku a Otávio centrovaným míčem trefil zničehonic tyč! Atlético postrádalo v útoku lehkost a rychlost, což byly atributy, které měl nabídnout střídající Antoine Griezmann. A ten byl na hřišti cítit. V dalším útoku se mu povedlo najít Ángela Correu, jehož střela pořádně protáhla brankáře Costu, ale nepřekonala ho.

Devět minut před koncem Atlético chybovalo v rozehrávce a útočník Taremi toho využil. Jenže dle názoru videorozhodčího to udělal nedovoleně a fauloval, takže jeho branka nemohla být uznána. V samém závěru ještě u vápna fauloval protihráče Mbemba a od sudího viděl rovnou červenou kartu. To byla taková symbolická tečka za snažením obou týmů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Tromas

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
FC Porto FC

Jdeme si minimálně pro bod!

Reagovat
Raul=Real

Tonik na lavicke ...Cholo ide na vyhru

Reagovat
Tromas

Někdo stream zkurvený O2 to nevysílá místo toho tam vysílaj tři prdele sportovních píčovin, jako třeba americkej baseball a nějakej pralesní tenis.

Reagovat
FC Porto FC

Proč ten gól kurva neplatil? To sou píče

Reagovat
smazaný uživatel

..simeone už stačilo!!! poďakovať za všetko a o dum dál..

Reagovat
Raul=Real

on nakoniec zo skupiny ani nepostúpi...s tym kadrom aky ma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele