základní skupiny - skupina F, 4. kolo
02.11.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Ronaldo v nastavení ukradl Atalantě výhru a zkomplikoval jí postup

Zase ten Ronaldo! Tentokrát už byla Atalanta opravdu hodně blízko a nad Manchesterem United dokázala vést i v hodně okleštěné sestavě, ale pak se ke slovu dostal velikán Ronaldo. V nastaveném čase totiž opět spasil svůj tým a stanovil konečný výsledek na 2:2.

Atalanta by moc ráda vrátila favoritovi z Manchesteru poslední porážku, ale neměla k tomu ani zdaleka ideální podmínky. Většina její obrany se ocitla na marodce, až musel trenér Gasperini dokonce stáhnout záložníka De Roona na post třetího stopera. Ještě že aspoň ten útok tak nějak fungoval. Na opačné straně musel trenér Solskjaer řešit formu svých svěřenců, která poslední dobou rozhodně není ideální.

První minuty ale ukázaly, že dnes si ani jeden ze soupeřů nic nedaruje a udělá cokoli, co je v jeho silách, aby vyhrál. Úvodní šanci si vytvořili hosté z Anglie. Míč se dostal k McTominayovi, jehož střela z první byla obráncem tečována jen na tyč! United sice drželi míč dost daleko od svého brankáře, ale přesto inkasovali jako první.

Ve 12. minutě se totiž Duvánu Zapatovi povedlo projít do vápna soupeře a nikdo nedokázal urostlého snajpra oddělit od balonu. Kolumbijský střelec naservíroval míč do druhé vlny Josipu Iličićovi a slovinský záložník už si poradil perfektně. I kvůli podcenění brankáře De Gey Atalanta nad United brzy vedla o jednu branku.

Zvýšit vedení svého týmu mohl Zapata osobně, když málem využil pobídky chybujícího Pogby. Zkušený útočník ale narazil na překážku jménem Eric Bailly, který se mu vrhl na poslední chvíli pod nohy a jeho ránu zablokoval. Pár minut před koncem trenér Solskjaer střídal Varaneho a nahradil jej útočníkem Greenwoodem. A zvýšený počet útočníků se United bohatě vyplatil.

Opět u toho byl Cristiano Ronaldo, muž, který popravil Atalantu v předchozím utkání na Old Trafford. Psala se první minuta nastavení, když míč do vápna dostal Fernandes, jenž patičkou uvolnil slavnějšího krajana. Na dělovku portugalské ikony osamocený brankář Juan Musso nestačil a v Bergamu panovala remíza.

I úvod druhého dějství ukázal několik zajímavých šancí. Koopmeinersovu ránu dorážel Zapata z ofsajdu a v postavení mimo hru se následně ocitl také Greenwood, takže jeho rána do tyče už nic neznamenala. Deset minut po změně stran skóroval Duván Zapata, který nespadl ve vápně a prostřelil i De Geu, ale tentokrát se také pískal ofsajd. Jenže VAR celou záležitost přezkoumal a nakonec odhalil, že Kolumbijec v ofsajdu nebyl, takže United znovu prohrávali!

Atalanta se několikrát snažila zasadit United definitivní ránu do vazu, ale své šance nedokázala využít. Naopak si sama musela dávat dobrý pozor na nebezpečné brejky Angličanů. Dlouho se zdálo, že Atalanta konečně oplatí Rudým ďáblům poslední porážku. Jenže v čase nejpotřebnějším se znovu probralo portugalské monstrum jménem Cristiano Ronaldo.

Rodák z Madeiry nejprve u vápna trochu drnkal na nervy domácích příznivců a obránci sice jeho pokus v 92. minutě odrazili, jenže Portugalec se dostal i k odraženému míči a ten bez milosti napálil k tyči, kam Musso neměl šanci dosáhnout! Opět tak jednou spasil svůj tým. V závěru se ještě pokoušel o zajímavé zakončení střídající Van de Beek, ale brankář Juan Musso si poradil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (553)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele