základní skupiny - skupina F, 2. kolo
29.09.2021 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Matteo Pessina (© AFP)

Atalanta si vystačila s jedním gólem, tři body vystřelil Pessina

V Bergamu padla jenom jedna branka, v průběhu většiny duelu ale bylo na co se dívat a fanoušci na tribunách se rozhodně nenudili. Domů nakonec šli i spokojeni, Atalanta vyhrála a svým gólem se o to postaral Matteo Pessina.

Švýcarský šampion před dvěma týdny vyzrál na Manchester United, italský celek se ho ale nezalekl a už v páté minutě sahal po vedení. Akci rozehrál Malinovskyj, Zapata se dokázal uvolnit v pokutovém území a dostal se až před brankáře Von Ballmoose, který musel poprvé do akce.

Domácí se nenechali rozhodit ani svalovým zraněním Robina Gosense a v sedmnácté minutě poprvé udeřili. Malinovskyj rozehrál trestný kop, Tolói vrátil centr pod sebe a Lauper si srazil míč do vlastní sítě. Radost každopádně byla předčasná, Tolói stál v ofsajdu a na základě videa byla branka anulována.

Young Boys to vlilo krev do žil, hostující tým čekal na brejkové příležitosti a jedna se mu naskytla ve 28. minutě - Elia dostal přihrávku do běhu, postupoval sám na brankáře a zakončil těsně nad.

Jinak se ale hrálo podle italských not a těsně před odchodem do kabin se červenal pozdější hrdina Pessina, ten se zjevil sám před brankářem a ve stoprocentní šanci nedokázal trefit míč.

Další možnost si domácí vypracovali po hodině hry, Zappacosta vyslal tvrdou střelu a Von Ballmoos předvedl parádní zákrok. Recept na hostujícího brankáře nakonec našel až Pessina, v 68. minutě byl hodně nedůrazně bráněn Zapata, Jihoameričan následně adresoval přihrávku do vápna a Pessina uklidil balón pod břevno - 1:0.

Young Boys si v závěru tlak nevytvořili a přežili šance Zapaty i Muriela. Jejich labutí píseň pak zapěl Christopher Martins, jehož rána ze druhé minuty nastavení proletěla nad břevnem.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
KingMaster13

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
1907

Duvan dnes neuvěřitelný!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele