základní skupiny - skupina C, 6. kolo
09.12.2020 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sergio Agüero (© AFP)

Marseille padla s Manchesterem City, v evropských pohárech pro letošek končí

Marseille se po prohře na půdě Manchesteru City definitivně rozloučila se svým letošním působením v evropských pohárech. Nedostala se totiž před třetí Olympiakos, který si naopak na jaře zahraje aspoň Evropskou ligu, poněvadž ve finále s ním měla horší vzájemné zápasy. Anglický výběr naopak po páté získané výhře v Lize mistrů jen stvrdil prvenství ve skupině.

Domácí v tomhle zápase nebyli prakticky pod žádným tlakem. I kdyby v něm totiž neuspěli, první místo v tabulce by jim už stejně nikdo nesebral. Trenér Pep Guardiola se tak rozhodl dát šanci například náhradnímu brankáři Zackarymu Steffenovi, který nahradil obvyklou jedničku Edersona, a americký rodák při své premiéře v milionářské soutěži hned vychytal čisté konto.

Olympique potřeboval získat na závěr více bodů než řecký protivník, aby mohl skončit v tabulce aspoň třetí, stačil by mu nakonec i bod, protože Olympiakos v souběžně hraném střetnutí padl doma s Portem, jenže k remíze měl v tomto případě daleko. Po přestávce totiž přesné zásahy zaznamenali postupně Ferrán Torres, Sergio Agüero a také Raheem Sterling.

Hosté tak svou výkonnost na evropské scéně nemůžou hodnotit vůbec pozitivně. Celkově prohráli v pěti případech, skolit se jim podařilo jen Olympiakos, hodně se toho nahovořilo i o jejich mizerné sérii třinácti proher v řadě v Lize mistrů, která se natáhla už v součtu s ročníky 2012 a 2013. Mimochodem tolik neúspěchů za sebou ještě nikdy v historii nikoho nepotkalo.

Ještě v prvním poločase ovšem svěřenci trenéra Andrého Villase-Boase drželi nerozhodný stav. A na hrací ploše nepůsobili nijak horším dojmem oproti favoritovi tohoto souboje. Ten každopádně zahrozil jako první, a to prostřednictvím Mahreze, který vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana Mandandy, nicméně ten jeho zakončení dokázal vyrazit do zámezí.

Ve 12. minutě se pokoušel změnit dosud bezbrankové skóre taktéž Laporte, Mandanda ovšem mohl zůstat relativně v pohodě, neboť jeho hlavička nemířila do prostoru jeho třech tyčí. Po půlhodině hry se ozvalo taktéž OM, Payetovi se podařilo dopravit míč za brankovou čáru, velmi záhy však musel zasmutnit, neboť jeho branka nemohla být uznána, a to kvůli ofsajdu.

Závěr prvního dějství pak vyšel lépe Marseille, která se mohla ze dvou dobrých příležitostí ujmout vedení. Z dobrého postavení vypálil Germain, avšak jeho střelu stačil zablokovat obránce Stones, ve 43. minutě musel do akce poprvé taktéž Steffen, na něhož dotíral Gueye, vůči němu si ale připsal úspěšný zákrok, mimochodem jeden ze dvou celkově napočítaných.

The Citizens se dostali do optimálního rozpoložení ve 48. minutě. Bernardo Silva ze středu pole poslal přihrávku na pravou stranu, odtud Mahrez vlétl do pokutového území, přičemž po jeho práci se balón objevil u zcela nehlídaného Ferrana Torrese, jenž z blízkosti zacílil za záda Mandandy. Manchesterský celek ovšem neměl vyhrálo, Marseille se tlačila k vyrovnání.

Jenomže Balerdi v 51. minutě prostě nezazářil v koncovce, a tak zamířil pouze vedle domácí brány. The Sky Blues v okamžicích následujících udrželi klub z jihu Francie na uzdě a ještě si stačili pojistit těsný náskok. V 77. minutě skóroval po Fodenově rohovém kopu a vyražené hlavičce Akého z dorážky Agüero. A v 90. minutě se poté trefil do prázdné brány Sterling.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Heresy

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
MCFC_8

Reagovat
MCFC_8

Urcite opat KDB posetrit...postavil by som to takto...Steffen- Cancelo, Stones, Garcia, Zinchenko- Ferna, Gundo- Ferran, Foden, Bernardo- mladeho by som dal

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
adam77

4-1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
diastan

Steffen, Walker, Garcia, Laporte, Ake, Fernandinho (C), Gundogan, Bernardo, Mahrez, Foden, Torres

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele