základní skupiny - skupina G, 4. kolo
05.11.2019 18:55 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lipsko přehrálo Zenit i napodruhé a je blízko k postupu do osmifinále LM

Ruský Zenit nedokázal najít recept na německé Lipsko ani před více než padesáti tisíci fanoušky v Petrohradu a po čtrnáct dní staré porážce 1:2 tentokráte nestačil na svého rivala v poměru 0:2. V tabulce skupiny G si tak výrazně zkomplikoval situaci za postupem do osmifinále, se čtyřmi body na kontě je třetí o tři body za francouzským Lyonem. Naopak RB se díky druhé výhře v řadě výrazně přiblížilo k účasti mezi šestnáctkou nejlepších.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna si v sobotu s chutí zastříleli proti Mohuči a deklasovali ji vysoko 8:0, dobrou pohodu si nyní přenesli i na ruskou půdu. S devíti body se udrželi na čele tabulky a k jistotě osmifinále potřebují ve dvou zbývajících duelech uhrát dva body. Hosté začali zostra od samého začátku a už po necelé čtvrthodině hry rozvlnili síť díky přesné střele Halstenberga z osmnácti metrů do vzdálenějšího spodního rohu.

Nicméně izraelský rozhodčí Grinfeld odhalil u videa hraní rukou v podání Halstenberga při zpracování a branku proto neuznal. Domácí poprvé zahrozili ve 25. minutě, přízemní ránu Douglase Santose odvrátil na rohový kop připravený gólman Gulácsi. Zhruba pět minut před přestávkou pohotově vypálil hostující Forsberg a brankář Zenitu Keržakov měl co dělat, aby u své levé tyče schoval balón v rukavicích.

Ve třetí nastavené minutě spálil dosavadní největší příležitost kanonýr Azmoun, jenž obdržel přesně načasovanou kolmici do běhu od Dzjuby a z mírného úhlu obstřelil Gulácsiho, ale míč skončil o pár centimetrů vedle vzdálenější konstrukce. Vzápětí z ničeho nic udeřili hosté. Po zblokovaném přímém volném kopu se dostal k odraženému míči Diego Demme a z dvaadvaceti metrů parádně usměrnil balón do levého spodního rohu.

Keržakov byl tentokráte naprosto bezmocný a za nádhernou střelou se stačil pouze ohlédnout. Branka do šatny byla pro Zenit velkou ránou, petrohradský výběr byl blízko k vyrovnání krátce po odehrané hodině. V další obrovské možnosti se zjevil aktivní Azmoun, jeho projektil směřující doprostřed branky vytěsnil na roh pozorný Gulácsi. Lipsko pojistilo svůj náskok v 63. minutě, kdy se podruhé ve skupinové fázi LM prosadil Marcel Sabitzer.

Pětadvacetiletý rakouský reprezentační útočník přelstil ofsajdovou past, zpracoval nahrávku od Forsberga a pak ze šesti metrů překonal marně se natahujícího Keržakova. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem hlavičkoval po rohovém kopu Osorio a mířil pod břevno, jenomže Gulácsi perfektním zákrokem drama nepřipustil. V samém závěru nedokázal zaznamenat ani čestný úspěch Dzjuba, který byl na poslední chvíli zablokován.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
HunterRomario

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne premeniť šance, nie ako proti CSKA...

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Heresy

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Werner na lavce, why?

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit

Reagovat
Bayernista18

Po víkendovym zápasu Lipska se něco podobnýho dalo čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele