osmifinále - odvety
10.03.2020 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jednoznačná záležitost. Lipsko vyhrálo i v odvetě a postupuje

Historicky první účast ve vyřazovací fázi hned přetavili v první postup do čtvrtfinále. Fotbalisté Lipska po vítězství v Londýně dominovali i v domácím utkání a Tottenham porazili 3:0. Dvěma góly se na tom podílel Sabitzer, třetí trefu přidal Forsberg.

Julian Nagelsmann provedl v základní sestavě oproti zápasu na Tottenham Stadium jedinou změnu. Na pozici stopera se vrátil Dayot Upamecano, který nahradil Ampadua. To José Mourinho zamíchal jedenáctkou výrazněji. Alderweirelda tentokráte ve stoperské dvojici nedoplnil Sánchez, nýbrž Tanganga, nalevo místo Daviese operoval Sessegnon. Ve středu zálohy nastoupil místo Fernandese Dier a zraněného Bergwijna nahradil Lamela.

Úvodní příležitost přišla už v šesté minutě. Schick v těžké situaci podržel míč a předal jej Angelinovi, jeho střelu však zblokoval Aurier. Po deseti minutách už se ale domácí radovali. Wernerova střela sice byla zblokována, avšak sám její autor se k balónu znovu dostal a přihrál za vápno Marcelu Sabitzerovi, jehož přízemní rána skončila za zády Llorise.

A tentýž hráč po necelé čtvrtině utkání zdvojnásobil rozdíl ve skóre. Aurier trestuhodně podskočil míč, což umožnilo Angelinovi od brankové čáry odcentrovat. Za hranicí malého vápna už nabíhal Marcel Sabitzer a hlavou na bližší tyč se znovu prosadil. Krátce před pauzou se naskytla příležitost pro Schicka, po krkolomné situaci ale míč vyrazil Lloris.

Druhý poločas se nesl v opatrnějším duchu, až dvacet minut před koncem mohli Spurs vykřesat jiskřičku naděje. Po levé straně pronikl do pokutového území Moura, který dával pod sebe na Alliho. Pokus anglického středopolaře ale dokázal zneškodnit Gulácsi.

Naopak se Lipsku povedlo skóre ještě navýšit. Za hrdinu večera Sabitzera přišel na hřiště Emil Forsberg, k němuž se za několik desítek sekund odrazil balón a švédský středopolař ranou z první z úrovně penalty dokonal zkázu Kohoutů.

Saský celek tak potvrdil svou dobrou formu a pronikl mezi osm nejlepších celků v Evropě. Na svého soupeře v boji o semifinále si však ještě musí počkat.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (361)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele