základní skupiny - skupina G, 5. kolo
27.11.2019 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Benfica v Lipsku promarnila dvougólový náskok, domácí spasil Forsberg

Obrovskou šanci zapojit se do boje o postup promarnila Benfica. Na půdě RB Lipska vedla ještě minutu před koncem o dva góly, jenomže výsledek neudržela a konečná remíza 2:2 jí dává jen velmi malé naděje. Každopádně Lipsku nakonec remíza 2:2 stačí k postupu, ale na dalších místech se situace zamotala a závěrečné kolo slibuje ještě velké drama.

Benfica i přes fatální ztrátu dvoubrankového náskoku ještě živí šance na postup, jsou však malé a závislé na více faktorech. Portugalcům přitom v Německu všechno vycházelo.

Lipsko začalo dle předpokladů aktivněji, mnohem častěji mělo balón na svých kopačkách a z hloubi hřiště podnikalo ofenzivní výpady - v úvodní dvacetiminutovce bez kýženého výsledku. Benfica se právě ve 20. minutě dopustila ojedinělé akce a ta skončila vedoucím gólem. Viníciusovu přihrávku stačila defenziva Lipska posunout jen k Pizzimu, který po zemi k tyči překonal Gulácsiho. Domácí mohli okamžitě odpovědět, ale Nkunku v dobré pozici trefil jen střed branky. Němcům to nevyšlo ani ve 37. minutě, kdy už se z vyrovnání radoval Marcel Sabitzer, avšak zbytečně, protože v době přihrávky se nacházel v ofsajdu. V závěru prvního poločasu se zase připomněla Benfica a Pizzi dostal spoustu prostoru a času, aby si navedl balón na pravačku a uvnitř vápna trefil horní tyč!

Domácí měli ještě štěstí, to je však po změně stran na nějakou dobu opustilo a po hodině hry zvyšovala Benfica už na 2:0. Ztrátu balónu na útočné polovině a následné podklouznutí Klostermanna využil rychlonohý Carlos Vinícius a Gulácsi po druhé lovil ze své sítě. Benfica už byla ve velmi dobré pozici, jenomže soupeř se nevzdával. Dvacet minut před koncem se dostal na hrací plochu i český útočník Patrik Schick a krátce po svém příchodu mohl snížit. Po Wernerově přihrávce byl sám před Vlachodimosem, ale naneštěstí pro Lipsko trefil jen boční síť.

Střídání se mohlo i na druhé straně povést, kdyby De Tomás lépe zakončil. V té době už v brance Lipska nebyl Gulácsi, nýbrž Yvon Mvogo. Byl to nakonec skutečně Patrik Schick, který stál u zrodu lipské renesance v tomto utkání. Český útočník byl v pokutovém území sražen a sudí nařídil pokutový kop. Emil Forsberg ranou doprostřed překonal Vlachodimose a Lipsko ještě spěchalo za vyrovnáním. A v šesté minutě nastavení se skutečně dočkalo. Wernerův nadýchaný centr přeskočil Patrika Schicka, avšak za ním Emil Forsberg hlavou srovnal na konečných 2:2 a poslal Lipsko do jarní fáze Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat
jmenujusehonza

3:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
PaYaB

Patrik až na tu promarněnou šanci výborně. Snad začne dávat nějaký góly a bude to super.

Reagovat
FC Porto FC

To se fakt jen tak nevidí

Reagovat
vladino10

Benfica by podľa zápasov v posledných rokoch už na stretnutia s nemeckými celkami nemusela ani nastupovať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele