základní skupiny - skupina A, 1. kolo
18.09.2019 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Real nevystřelil přímo na bránu, v Paříži prohrál zaslouženě o tři branky

Ángel Di María byl tím, kdo tenhle významný zápas skupiny A rozhodl. Proti svému bývalému klubu, kde trávil svou kariéru od roku 2010 do 2014, se střelecky prosadil hned dvakrát a zařídil PSG tři body na úvod hlavní fáze Ligy mistrů. Real nepředvedl ideální výkon. Určitě mu nepomohly ani dvě neuznané branky v průběhu utkání.

Oba celky nevstupovaly do vzájemného souboje v nejlepším rozpoložení. Ačkoli PSG mělo na kontě před tímto duelem od začátku sezóny pět vítězství ze šesti, herně nijak výrazně nepřesvědčovalo. Real Madrid byl na tom výsledkově ještě hůře, ze čtyř utkání totiž vyhrál jen v polovině případů. Nakonec si v Parku princů připsal svou první porážku.

Ani PSG, ani Real neměly k dispozici plnou sestavu. Zatímco domácí se museli obejít bez zraněného Edinsona Cavaniho a Kyliana Mbappého, přičemž vykartovaná byla i jeho největší hvězda Neymar, hosté nemohli nasadit disciplinárně potrestaného Nacha i Sergia Ramose, a to jim navíc kvůli zranění chyběli rovněž Luka Modrič nebo Marco Asensio.

V okleštěné jedenáctce se nakonec utkání lépe vydařilo francouzskému gigantovi. Tomu rozhodně pomohl fakt, že zvládl dost slušně první poločas, v němž si utvořil hned dvoubrankové vedení, a to následně udržel až do závěrečného hvizdu sudího Taylora. Jeho soupeř se snažil o nějakou odpověď, ovšem regulérního gólu se prostě nedočkal.

Ve 14. minutě se poprvé ozval Di María. Juan Bernat se vysunul z levého beka dopředu, prostrčil míč na bližší tyčku, kam si argentinský forvard naběhl, a ihned z první překonal pozdě reagujícího brankáře Courtoise. Ve 33. minutě domácí skórovali ještě jednou, to když Di María přebral přihrávku od Gueyeho a zpoza vápna zamířil přesně k tyči.

Po přestávce se snažili Les Parisiens logicky přidat ještě nějaký pojišťující přesný zásah, třeba po hodině mohl zkompletovat hattrick stále neúnavný Di María, jenže kýžený a chtěný prostor brány pouze přestřelil. Jen o minutu později se do parádní pozice propracoval taktéž Pablo Sarabia, jenže v zakončení nenašel potřebný klid a rovněž jen minul.

Až v samotném závěru se Pařížané definitivně ještě jednou prosadili. Po rychlém brejku si vyměnili míč oba krajní obránci Juan Bernat spolu s Meunierm, přičemž druhý jmenovaný poté zachoval klidnou hlavu a zamířil do poloodkryté Courtoisovy svatyně tak, jak potřeboval. Vůbec poprvé od roku 1994 se tak PSG podařilo svého soka skolit.

Tvrzení o tom, že by Los Blancos za celých devadesát minut ani jednou nezamířili mezi tři tyče, není tak úplně pravdivé. Jenže když ve 35. minutě Bale zacílil za záda gólmana Navase, pomohl si při zpracování balónu rukou, což potvrdilo i video, a v 77. minutě se z ofsajdu trefil i jeho spoluhráč Benzema, takže oba tyto momenty žádnou změnu skóre nepřinesly.

Jinak se ale nedá říct, že by hosté nebyli směrem dopředu nebezpeční. Třeba Hazard se v 16. minutě velmi výrazně ozval, ovšem svůj přízemní pokus nasměroval jen vedle, a o pár chvil později Bale neuspěl se svým přímým volným kopem. Ve druhém dějství, jedenáct minut před koncem, se snažil a výsledkem něco udělat Benzema, avšak nemířil přesně.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (644)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele