základní skupiny - skupina G, 1. kolo
17.09.2019 18:55 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lyon zase Zenit Petrohrad neporazil. Urodila se hubená remíza

Lyon v souboji se Zenitem Petrohrad v podstatě pouze potvrdil, že není v úplně ideálním rozpoložení. V lize už třikrát v řadě nevyhrál a chuť si nespravil ani během svého prvního evropského vystoupení, v němž před vlastními fanoušky pouze remizoval, ačkoli byl mírným favoritem. Aspoň plichtu přitom zachraňoval až zkraje druhé půle z proměněné penalty.

Oba celky na sebe v rámci Ligy mistrů narazily už v roce 2015 a tehdy hosté svého protivníka hned dvakrát porazili. I tentokráte mu byli minimálně více než důstojným sokem, konečný nerozhodný výsledek pro ně není žádným neúspěchem. Po poločase vedli zásluhou Sardar Azmouna, nicméně domácí nakonec srovnali stav zásluhou Memphise Depaye.

Lyonský kouč Sylvinho do středu obrany nenasadil Joachima Andersena, šanci dal po boku Jasona Denayera nepříliš rozehranému Marcelovi, v záloze se neobjevil Houssem Aouar, nýbrž Thiago Mendes, jinak však k žádné výraznější změně v lyonské jedenáctce v podstatě nedošlo. V útoku operovali Moussa Dembélé, Memphis Depay a Bertrand Traoré.

Hostující lodivod Sergej Semak nemohl počítat jen se zraněným Malcomem, mohl si kromě něho dovolit nasadit kohokoli. Akorát oproti předpokladům obměnil zálohu. Nenastoupil Magomed Ozdojev, jenž kvůli disciplinárnímu trestu nehrál o víkendu v lize, a nahradil ho Yordan Osorio. Zkušenosti na hřiště pak přinesl Jurij Žirkov místo Olega Šatova.

Utkání celkově moc gólových šancí nenabídlo. V podstatě až ve 23. minutě nějakým způsobem zahrozil Dembélé, jenž minulý pátek proti Amiens dvakrát skóroval, ale ani přesto Les Gones nevyhráli, nicméně z dorážky netrefil kýžený a chtěný prostor brány. Ve 41. minutě se propracoval k dobré možnosti i Zenit a ihned jí přetavil v přesný zásah.

Výtečnou spolupráci předvedli Azmoun spolu s Dzjubou, kteří si hranici šestnáctky vyměnili na jeden dotek míč, íránský forvard následně vběhl dovnitř pokutového území, a odtud snadno překonal brankáře Anthonyho Lopese. Radost z vedení však petrohradskému klubu nevydržela příliš dlouho, šest minut po změně stran totiž inkasoval.

Ozdojev, který nahradil po přestávce zraněného Azmouna, srazil ve vápně pronikajícího Depaye, sudí Oliver nařídil pokutový kop, a tím nepohrdl sám faulovaný, který prostřelil gólmana Luňova, byť ten jeho směr střely vystihl. Ve zbytku utkání už k žádné další zásadní situaci nedošlo, obě družstva si zkrátka zřejmě spravedlivě rozdělila bod.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Messiáš

2:1

Reagovat
ttopi

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1x Dembele 2x Depay

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme Zenit

Reagovat
Langi

Lol...Sylvinho jel 3 kola na titul a ted se chce asi nechat vyhodit

Reagovat
juninho8

No horko ťažko som dopozeral prvý polčas.... To je hnus... Aouar za Tousarta a pome do nich. A ak sa Depay nepreberie tak aj jeho dole. Všetko stratil

Reagovat
Seydou Doumbia

Máš zprávu

Reagovat
juninho8

Celkovo dosť slabý zápas. Za druhý polčas by sme si možno výhru zaslúžili ale mali sme si ju ukopat sami. Reine - Adeleide to proste musí dať z tej pozície

Reagovat
smazaný uživatel

on je hrozny zakoncovatel

Reagovat
juninho8

To len potvrdil ale hral celkom slušne...nebojí sa obísť hráča a celkom mu to aj išlo...škoda len že nepremenil tú šancu

Reagovat
smazaný uživatel

ako hrava jeff?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele