základní skupiny - skupina G, 4. kolo
05.11.2019 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Revanš se vyvedl. Lyon doma skolil Benficu o dva góly

Lyon oplatil Benfice porážku z prvního vzájemného klání, kterou utrpěl před dvěma týdny, získal své druhé vítězství ve skupině a posunul se na průběžné druhé místo tabulky. Portugalský celek naopak díky své celkové třetí prohře výrazně oslabil svou pozici, neboť na postupové pásmo ztrácí již čtyři body. Ani teď se mu nepodařilo udržet čisté konto.

OL naposledy na Estádio da Luz prožilo poměrně smolný zápas. Pod vedením nového trenéra Rudiho Garcii, který nahradil svého předchůdce Sylvinha, přišlo alespoň o bod díky obrovské individuální chybě až v závěrečných chvílích. V nynějším případě ale bylo přece jenom o něco lepší než výběr Bruna Lageho a nakonec si konečný úspěch zřejmě zasloužil.

Domácí vstoupili do utkání nejlepším možným způsobem. Rozhodně jim pomohla skutečnost, že se už ve čtvrté minutě ujali průběžného vedení. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu Reine-Adélaïde předal míč Duboisovi, ten poslal dlouhý centr do šestnáctky, kde našel naskakujícího Andersena, a ten tvrdou hlavičkou zamířil přesně pod břevno.

Situace se pro hosty ještě více zkomplikovala, poněvadž jejich řady musel kvůli zranění opustit stoper Francisco Ferreira, jehož nahradil už po čtvrthodině hry Jardel. Ve 33. minutě přitom Les Gones svoje vedení ještě navýšili. Po levé straně totiž perfektně unikl Aouar, poslal poté přihrávku do vápna a odtud nabíhající Depay snadno zacílil.

Lisabonské mužstvo působilo v ofenzívě opravdu hodně bezradným dojmem. V podstatě si za celou první pětačtyřicetiminutovku nevytvořilo jedinou vážnější šanci, k té se propracovalo až v 57. minutě zásluhou Seferoviče, jenž po přestávce přišel z lavičky posílit útočné snažení, nicméně s jeho zakončením levačkou si poradil pozorný brankář Anthony Lopes.

Na druhé straně se záhy snažil o navýšení náskoku Reine-Adélaïde, jeho pokus byl ovšem nepřesný, a mohlo ho nakonec tohle neproměnění mrzet, neboť Benfice se podařilo o jedenáct minut později klání zdramatizovat. Seferovič si zaběhl za obranu, přebral dlouhý pas od Pizziho, zpracoval si balón na prsa a poté prostřelil vyběhnuvšího Anthonyho Lopese.

Každopádně vítězství si už Olympique nenechal uniknout mezi prsty. V obraně ve zbývajícím čase zabral, soustředil se na to, aby soupeře nepustil do nějakého soustavnějšího tlaku, a minutu před koncem ještě tři body pojistil střídající Traoré, který si pro průniku Corneta narovnal míč na svou levou nohu a usměrnil ho z pokutového území přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to, v jaké sestavě nastoupil Lyon 2.11.2011 proti Realu Madrid.

Olympique Lyon: Hugo Lloris, Cris, Mouhamadou Dabo, Anthony Réveillère, Dejan Lovren (38. Bakary Koné), Kim Källström, Ederson (84. Ishak Belfodil), Yoann Gourcuff, Maxime Gonalons, Bafétimbi Gomis (75. Alexandre Lacazette), Jimmy Briand

Prohrál 0:2.

Reagovat
vladino10

To ešte hrával ederson v poli a nie v bráne

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
popltak

Benfica trapná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele