předkola - 4. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
21.08.2019 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympiakos zdolal Krasnodar 4:0 a je takřka oběma nohama v Lize mistrů

Podobně jako proti Viktorii Plzeň nebo Istanbulu Başakşehir, tak i proti Krasnodaru si Olympiakos pohlídal domácí vítězství, aniž by přitom inkasoval gól. Řekové udeřili celkem čtyřikrát, nejprve v první půli Miguel Ángel Guerrero a ve druhém dějství dvakrát zvýšil Lazar Randjelović a na konečných 4:0 Daniel Podence. Odveta bude pro Krasnodar hodně složitá, ale ve fotbale se občas dějí zázraky.

Olympiakos tak potvrdil výtečnou domácí formu, zároveň však moc dobře ví, že navzdory skvělému výsledku ještě není konec. Krasnodar sehrál v Řecku smolné utkání, jinak herně rozhodně nepropadl. První výraznější příležitost v zápase měli hráči Pireusu, ale Guilhermeho pokus z dálky zneškodnil Safonov.

Krasnodar nehrál špatně, ale v prvním poločase ho postupně stíhala jedna katastrofa za druhou. Nejprve v 11. minutě přišel kontroverzní okamžik utkání. Střelu hostujícího Wandersona totiž rukou zablokoval Semedo a nebylo divu, že se Rusové dožadovali pokutového kopu. Celá záležitost prošla systémem VAR a ten nakonec k velké nelibosti Krasnodaru domácí od pokutového kopu zachránil. Olympiakos měl velké štěstí. Po nenařízené penaltě potkala Krasnodar další smůla v podobě vynuceného střídání Rémyho Cabelly. Nová akvizice ze Saint-Étienne si přivodila zranění a místo na place musela přenechat Kristofferu Olsonovi. Do třetice pak přišel první inkasovaný gól přesně po půlhodině hry. Miguel Ángel Guerrero dostal spoustu prostoru a času ke střelbě, aby krásně zpoza vápna uklidil balón k tyči. Stadion Georgiose Karaiskakise bouřil nadšením. Olympiakos se dostal do vedení prakticky z první velké příležitosti.

Krasnodaru se navíc dál lepila smůla na paty. Čtyři minuty před přestávkou se do chytré přihrávky za obranu vložil Marcus Berg a brankáře Sá zachránila tyčka. Veškeré vzrušení by u případného gólu bylo zbytečné, neboť se tak jako tak jednalo o ofsajd. Závěr poločasu přinesl gólovky na obou stranách. Rána Daniela Podenceho těsně minula branku a nebezpečná střela Valbueny skončila těsně vedle.

Olympiakos si po změně stran hýčkal křehký náskok a jeho soupeř pokračoval ve spalování příležitostí. V 68. minutě dalekonosnou ranou vystrašil Sá opět Markus Berg. Čtvrthodinu před koncem přišla pro hosty další tvrdá rána. Randjelovićovu střelu ve skluzu přizvedl jeden z obránců a balón skončil za Safonovými zády. Dvoubrankové manko bylo pro Krasnodar hodně nepříjemné, jenže to zdaleka nebylo všechno. Pět minut před koncem opět tvrdě vypálil Randjelović, Safonov zřejmě dobře neviděl a kapituloval po třetí. Rusové se úplně sesypali a v 89. minutě inkasovali už čtvrtý gól. Bouchalakisův oblouček poslal z první za Safonova záda Daniel Podence a takřka poslal Olympiakos do základní skupiny Ligy mistrů. Krasnodar bude potřebovat v odvetě malý zázrak.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (26)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat
olymp

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Parakamera z posledniho zapasu. Popravde se mi toto zpracovani z deni libi, protoze prinasi jinej pohled na zapas a i na to, co se deje kolem : https://m.youtube.com/watch?v=e54uRVwtMSc

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Fluor

1:2

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
ttopi

0:2

Reagovat
ttopi

Reagovat
olymp

Opravdu by me velice zajimalo jestli autor clanku zapas videl!!?? ALe asi tezko kdyz pise tohle! Anebo se mozna spletl a videl jiny zapas !

Reagovat
smazaný uživatel

absolutely...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si děláte absolutní legraci... Rozumím, že hlavním vaším fokusem jsou české týmy a největší evropské ligy.

Ale tohle je fakt moc...

Proč si hrajete na preview a recenze? A vůbec proč se tedy stavíte do role celoevropského média?

Nevadí, že nepokryjete vše, ale to, že už po x-tý čtu vaše preview a recenze na "okrajozájmový" zápasy, který jsou totálně mimo mísu, to je prostě problém. Vy tam vyloženě kecáte. ..anebo jste zápas neviděli...

Když pominu tohle, co jsem se tady dočetl, tak i ty vaše preview vůbec nesplňují obecná kritéria. To jsou kolikrát vyloženě esejistický bajky a nedržíte se tématu ani vyvážení. Ani v tomto případě, to není problém do té doby, dokud se to nejmenuje preview.

Já si myslím, že to celé vychází z neznalosti. U tohoto zápasu jste se podívali na ten šestiminutový setřih ČT že? Tak nějak podezřele to kopíruje jejich výběr včetně toho, že tam ani oni nezařadili velkou šanci Valbueny na konci poločasu (ale i jiné).

Tak tady je setřih v HD kvalitě. Mě příjde, že popisujete úplně jinej zápas.

https://www.youtube.com/watch?v=pjMG59W5Rcw

Je to váš web, dělejte si na něm co chcete. Ale stavíte se do role celoevropskýho informačního serveru, a přitom mystifikujete lidi.

Od jistý doby si sem chodím pro výsledky, ale ty vaše emočně zabarvený recenze pokud nejde o týmy a ligy, na který se soustředíte, většinou nemohu bohužel brát vůbec vážně.

Reagovat
ttopi

Tak ty jsi dobrý jouda, promiň.

Já viděl taky jen sestřih a to co se tu píše mi s tím v podstatě koresponduje.

Respektive co vlastně chceš? Aby si tu autor těhle recenzí každý zápas celý zkoukl? Prostě se spolehli na jeden z X zdrojů sestřihů, kde třeba nezařadili všechny situace. Ale tahle tvoje kritika, jak kdybys to tady platil, nebo něco, to je strašný

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku, já tomu rozumím. Uznávám, že je to zdarma. Ale nemohu se stavit se do role recenzenta jenom na základě toho, že nemám čas to sledovat a taky o tom nevím tolik, protože to skoro nikoho nezajímá. Prostě se to odehrálo výrazně jinak, já to vím, protože já to sleduju a navíc můžu i zcela odlišnej průběh i doložit.

Jsem jednznačně názoru, že když nabízím služby - byť zdarma, tak by se minimálně měly být schopny obhájit. tento text recenze prostě není. to už je lepší napsat jen výsledek, než takhle uvádět v omyl.

Reagovat
ttopi

Dobře tak mi ale napiš co by sis představoval. Já teda přesně nevím, kdo tady kolik za co bere, ale předpokládám, že zdejší pisatelé asi chodí do práce.

Když si vezmeš, kolik je během týdne všude zápasů, ke kterým se tu píší recenze, tak si fakt neumím představit, že by někdo na ty zápasy všechny koukal.

A co ti na této recenzi vlastně vadí?

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze odpovídám a je to můj soukromý názor. jinak se necejtim, že bych měl někomu kecat do toho, co má dělat...

Tým specialistů tady asi vysedávat a vše sledovat do posledního puntíku nebude.

Proto si myslim, že je lepší míň informací, ale správný. A ne tam nacpat za každou cenu něco, když existuje riziko, že někdo z audience může danou problematiku sledovat a mít do ní možná i větší vhled.

Na této recenzi mi vadí její pojetí. Jako celek na mne působí, že soupeř měl strašnou smůlu, že "pálil příležitosti". Já jsem samozřejmě subjektivní, tak jsem si říkal, že se na to podívám později znovu a třeba to uvidím jinak. částečně se stalo, ale...ne až tak moc.

a olympiakos je něco, kam ještě "dohlédnu". ale co třeba jiný okrajozájmový zápasy, kde už to nesleduju. podobná míra neobjektivity se může objevit i jinde.

U preview, kde nejsou dodržený skoro žádný postupy, je to vidět hned. Ale u těch recenzí, tam je to vyloženě o tom, že pokud se na ně spolehnu, protože jsem neviděl zápas, tak si vytvořim úplně jinou představu o zápasu, o týmu, o všem..

Recenze je kvalifikovanej a docela náročnej žánr. Jasně, vzhledem ke kapacitám a zájmu o tyto týmy se zde omezuje pouze na komentované slovo popisující nějaký videosestřih. Nicméně se domnívám, že recenze má být právě tím propojením mezi popisy těch šancí. A tady podle mýho vyplouvá na povrch, že autor prostě neví. a když neví, tak spontánně napíše, jak na něj působil videosestřih, protože se mu to tam tak jeví. Mohl ten zápas samozřejmě skončit jakkoliv jinak, ale celou dobu to vypadalo tak, že tehdy daný stav 1-0 není dostačující vzhledem k tomu, co jsme na hřišti viděli. vyjadřovali se tak i angličtí komentátoři zápasu (který jsou pro tento zápas pochopitelně objektivnější než řecký či ruský)

tohle trochu očekávám od recenze obecně. a pokud nemám kapacitu to sledovat, nebo mít dostatečné množství informací, tak se pouze uchýlim k popisu a nehodnotím - nevytvářím za každou cenu to pojivo (soupeř pokračoval v pálení šancí) jenom proto, aby tam něco bylo...

myslím si, že celkově jde o to, jak tomu médiu přistupuju - Pokud se domnívám, že tento server je největší specialista na evropský fotbal, tak takové recenze jsou úplným úletem. Pokud se jedná o hobby - tak super, je to sice neobjektivní, ale co už, taky by tu nemuselo být nic...

Reagovat
Benfica

hej, ak niekto chce písať review zo zápasu tak mal by vidieť celý inak je to k ničomu

Reagovat
ttopi

Jinak to myslíš tu Valbuenovu střelu, co ani ke golmanovi nedoletěla?

Zase neblbni. ČT na to má nějakou minutáž a nemůže tam být všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

co se čt týče, to vůbec nehodnotim co tam bylo a nebylo. to je ok co si tam dali. já to viděl jen jednou. jen mne napadlo, že toto by mohl být zdroj, odkud autor vychází... protože jsem si tam všiml té podoby - ale samozřejmě to nevím....

Reagovat
smazaný uživatel

Ta reportáž se tu objevila pár minut po skončení zápasu, což znamená, že to bylo napsáno hodně narychlo. Proto asi ty nepřesnosti.

Reagovat
olymp

ja ten zapas videl v primem prenosu cely

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele