základní skupiny - skupina C, 5. kolo
26.11.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Manchester sice jen remizoval se Šachtarem, i tak si s předstihem zajistil první místo ve skupině C

Manchester City nepotvrdil úlohu jasného favorita proti ukrajinskému Šachtaru a v domácím prostředí s ním pouze remizoval po výsledku 1:1. Ve skupině C si ke třem výhrám připsal na konto svůj druhý nerozhodný výsledek a už teď je jasné, že do osmifinálové fáze bude vstupovat z první pozice. Klub z Doněcka se osamostatnil na druhém místě se šesti body a na závěr se utká o nejlepší šestnáctku v přímé bitvě s italskou Atalantou.

Hosté v tuto chvíli drží jednobodový náskok na chorvatské Dinamo a dvoubodový odstup od Bergama. K jistotě pokračování alespoň v Evropské lize potřebují v posledním střetnutí remizovat. Nerozhodný výsledek jim bude stačit na vytouženou šestnáctku LM v případě, že záhřebský celek neporazí právě anglického mistra. Aby se nemuseli na výsledek tohoto duelu ohlížet, tak musí italského rivala porazit.

Domácí výběr neměl takovou motivaci jako jeho soupeř a dobře věděl, že jistotu první příčky mu pravděpodobně dá i remíza. Do úterního vystoupení nevstoupil příliš koncentrovaně a přesně po odehrané čtvrthodině na to málem doplatil. Obrovské hrubky při odkopu se dopustil brankář Ederson, který v důležitou chvíli vůbec netrefil míč. Na prázdnou branku následně postupoval Tetê, jenomže se střelou váhal příliš dlouho.

Nakonec sice zakončil z mírného úhlu, ovšem s fantastickým obranným zákrokem přispěchal Fernandinho a balón odvrátil na rohový kop. Ihned na to musel Ederson opět ze své branky a tentokráte složitou chvíli zvládl, když před rozběhnutým Tetêm odkopával na poslední chvíli do bezpečí. Anglický gigant se poprvé ozval až po pětadvaceti minutách hry, nicméně kroucenou střelu Rodriho z osmnácti metrů výborně zneškodnil připravený gólman Pjatov.

Vzápětí unikl po pravém křídle Cancelo a místo střely volil přihrávku k zadní tyči, což se ukázalo být jako chyba, neboť tam nikoho ze spoluhráčů nenašel. Ve 28. minutě byl blízko k otevření skóre hostující Alan Patrick, avšak po přihrávce do druhé vlny od Tetêho netrefil balón vůbec dobře a mířil vysoko nad břevno. Za další čtyři minuty po centru z levé strany prudce hlavičkoval Otamendi a Pjatov měl co dělat, aby míč zkrotil ve svých rukavicích.

Po změně stran Manchester přidal a do vedení se dostal v 56. minutě. De Bruyne přesně načasovanou kolmicí uvolnil Gabriela Jesuse, jenž ještě nabil do výhodnější pozice İlkayu Gündoganovi a ten z první zamířil do bližšího spodního rohu. Šachtar však na sebe nenechal s odpovědí čekat příliš dlouho, o třináct minut později senzačně srovnal teprve dvacetiletý izraelský útočník Manor Solomon, který do té doby pobyl na trávníku pouhé čtyři minuty.

Svou druhou trefu v probíhajícím ročníku LM vstřelil díky zpětné křižné nahrávce téměř od brankové čáry v podání Doda a razantním projektilem z jedenácti metrů propálil bezmocného Edersona. Neuběhly ani další tři minuty a Citizens mohl vrátit vedení střídající David Silva. Jeho tvrdá rána z osmi metrů propadla Pjatovovi pod rukavicí a vracející se Kryvcov zabránil pohromě úžasným odkopem z brankové čáry, ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
MCFC_8

Vyhra a postup

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
daktr_aka_dextr

0:1

Reagovat
MCFC_8

Nebilo to ono, ale aj napriek remize postup z 1.miesta kolo pred koncom, to je jedine pozitivum

Reagovat
RadekVonCZE

Izraelec dal gól týmu, který vlastní muslimové

Prosím, berte to jako vtip a ne jako rasismus

Reagovat
t0mmy33MCFC

Bernardo to taky myslel jako vtip a dostal jeden zapas stopku

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Izraelec dostane stopku do konce života no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele