základní skupiny - skupina H, 3. kolo
23.10.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lille zachránilo remízu s Valencií v nastavení a vybojovalo první bod

Valencia byla na půdě francouzského Lille horším výběrem, ovšem i přesto až do samotného konce držela jednobrankový náskok a teprve v páté nastavené minutě o něj přišla. Domácí měli jasně navrch hlavně v prvním poločase a mohli litovat mnoha nevyužitých šancí, ale v poslední možnou chvíli přeci jen skórovali a za svůj výkon si premiérový bod ve skupině H určitě zasloužili. Hosté se propadli na třetí příčku se čtyřmi body a budou zklamaní.

Španělský celek zaostává po polovině soutěže o dva body za vedoucím Ajaxem a anglickou Chelsea, kterou hned na úvod senzačně porazil. OSCL vstoupilo do středečního duelu nebojácně a od samého začátku si vytvářelo jednu gólovou příležitost za druhou. Nejprve zahrozilo již po šesti minutách hry, kdy se na hranici pokutového území opřel do balónu Araújo a jeho štiplavý projektil dokázal skvěle zneškodnit připravený gólman Cillessen.

Po pětadvaceti odehraných minutách se ve středu šestnáctky protivníka zjevil André a svou hlavičku usměrnil jen těsně vedle levé konstrukce. Zhruba pět minut před přestávkou se snažil překvapit z velké vzdálenosti Yazici a Cillessen měl velké štěstí, neboť jedovatá rána orazítkovala břevno. Ihned na to minul Osmihen vzdálenější tyč zhruba o metr, poté se Lille dožadovalo odpískání pokutového kopu.

Německý rozhodčí Aytekin si šel celou situaci prověřit k videu, ale na jeho základně penaltu nenařídil. V poslední minutě úvodního dějství ještě zkusil štěstí aktivní Yazici, jenomže tentokráte do prostoru tří tyčí vůbec nezamířil. Hosté po přestávce přeci jen ožili a postupně zvyšovali tlak. Krátce po odehrané hodině se ocitl v obrovské příležitosti Maxi Gómez, avšak tváří v tvář proti brankáři Maignanovi neuspěl. Valencie se z ničeho nic dočkala v 63. minutě.

Do vedení ji poslal osmadvacetiletý ruský útočník Denis Čeryšev, jenž si po krásné kombinaci na jeden dotek a následné finální nahrávce od Gameira přehodil balón na svou silnější levačku. Pak nekompromisně zamířil do vzdálenějšího spodního rohu, Maignan se v tomto případě natahoval marně. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl srovnat Rémy, ovšem pravou tyč minul o několik decimetrů.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 84. minutě. Obránce Mouctar Diakhaby totiž nedovoleně atakoval Osimhena, a jelikož to byla jeho druhá žlutá karta během pouhých tří minut, tak se předčasně pakoval do útrob stadionu. Když už se zdálo, že "Netopýři" těsný náskok udrží, tak v páté minutě nastavení srovnal stav střídající Jonathan Ikoné. Jednadvacetiletý útočník po vyhraném hlavičkovém souboji Andrého obelstil patičkou hned dva bránící protihráče a z deseti metrů chladnokrevně zavěsil pod břevno, Cillessen neměl žádný nárok.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, o2tv.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Messiáš

1:2

Reagovat
netopier

Reagovat
Langi

Lille zas v LM vali...sice maji tezkou skupinu, ale s timhle fakt neudelaji ani bod

Reagovat
netopier

Lille bolo lepším tímom. Aj keď treba povedať, že Valencia odohrala hroznú sračku...

Reagovat
Whitemedia

Ale těch střel teda měli..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele