předkola - 4. předkolo - nemistrovská část - 1. zápasy
20.08.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bruggy vezou z Linze vítězství

O krok blíže do Ligy mistrů mají belgické Bruggy, které v sestavě s ex-slávisty Sobolem a Delim porazily rakouský LASK Linz 1:0. Domácí celek měl celou řadu možností skórovat především v prvním poločase, jenomže selhal a doplatil na to, že soupeři daroval pokutový kop, který proměnil Hans Vanaken.

Linz vstoupil do utkání jako utržený ze řetězu a hned v 1. minutě mohl dostat Bruggy do úzkých, kdyby ve vyložené šanci na penaltovém puntíku neselhal Reinhold Ranftl. Za další dvě minuty musel Mignolet čelit dalším loženkám, Klauss po rohovém kopu orazítkoval tyč a následně o chvíli později pálil těsně vedle. Bruggy přežily úvodní uragán domácích a následně jim přichystaly studenou sprchu. V 7. minutě fauloval kapitán Trauner Opendu a jelikož to bylo ve vápně, celou situaci kontrolovalo video a nakonec dalo za pravdu hostujícímu celku. Hans Vanaken z pokutového kopu zvolil stejný směr jako brankář Schlager, ovšem naštěstí pro Bruggy penaltu proměnil.

Pro Rakušany to byl smolný začátek, nedali tři dobré příležitosti, aby nakonec sami inkasovali. Ve 24. minutě měl Linz další kopec smůly, po závaru v šestnáctce napálil břevno vlastní branky Simon Deli. Po centru Michorla pak hlavičkoval ve vyložené šanci Holland, ale ani on nedokázal střeleckou smůlu prolomit. První poločas jasně ukázal možnosti domácího celku, který byl jednoduše lepší a aktivnější, jenomže díky zbytečné penaltě prohrával.

A na začátku druhého dějství mohlo být hůře, protože Bruggy měly možnost odskočit. Dennis se dostal do blízkosti Schlagera, ale ten si s jeho koncovkou dokázal poradit. Schlager dokázal zmařit i střelecký pokus Opendy z ostrého úhlu a držel šance Rakušanů nad vodou. Bruggy byly ve druhém poločase, na rozdíl od toho prvního, nebezpečnější. LASK na první polovinu nenavázal a s přibývajícími minutami se dostával do herní křeče. Bruggy celkem bez problému hlídaly hubený náskok a soupeře mohly definitivně dorazit v nastavení. Kaveh po samostatném průniku vypálil a Schlager opět dobře zasáhl. LASK se nadechl k poslední šanci ve druhé minutě nastavení, ovšem Raguz po Ranftlově centru nedokázal ideálně hlavičkovat a tím možnost na lepší výsledek definitivně pohřbil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Fluor

0:2

Reagovat
MagpeCZ

1:1

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
KingMaster13

Hezky Bruggy. Simon má velkou šanci že si LM zahraje

Reagovat
Kixi Syhimour

Hezký jak přeješ Mignoletovi

Reagovat
KingMaster13

A jo on je tam Mignolet To mi úplně nějak ušlo. Já myslel samozřejmě Deliho

Reagovat
Elliasson

Kdyby aspoň ta penalta byla regulérní.

Reagovat
KingMaster13

Tu jsem neviděl ale Simonovi to přeju tu LM prostě

Reagovat
Elliasson

Jako musím uznat, že dal tyčku. Ale do vlastní brány. Něco jako na Chelsea. Ale je fakt, že Simon si Ligu Mistrů zaslouží.

Reagovat
KingMaster13

Jako jo, byla by to pecka kdyby si jí zahrál on i Slavia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele