předkola - 4. předkolo - mistrovská část - odvety
27.08.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zvezda ve dvojduelu přetlačila Young Boys a dostala se do Ligy mistrů

Crvena Zvezda remizovala před vlastními fanoušky s Youn Boys Bern a o jeho postupu do základních skupin Ligy mistrů rozhodlo pravidlo o více vstřelených branek na hřišti soupeře. Ačkoli první zápas ve Švýcarsku skončil rovněž plichtou, srbský celek tam skóroval hned dvakrát, zatímco jeho soupeř v odvetě jen jednou. To se mu stalo osudným.

Domácím se povedl poměrně husarský kousek během aktuálních dvou sezón. Loni museli projít všemi čtyřmi předkoly, aby se do milionářské soutěže kvalifikovali, a teď zaúřadovali naprosto stejným způsobem. Letos postupně vyřadili lotyšskou Suduvu, následně HJK Helsinky, pak Kodaň a na závěr si vyšlápli taktéž na bernský klub.

První poločas byl z obou stranu opravdu hodně opatrný. Do jakési první šance se propracoval ve 20. minutě Rodič, nicméně svá mířidla neseřídil vůbec přesně, a tak jeho pumelice skončila jen nad hostující bránou. Na druhé straně se ve 33. minutě snažil z přímého kopu zacílit Aebischer, avšak jeho střelu z úhlu dokázal velmi dobře zkrotit brankář Borjan.

V závěru poločasu se hosté propracovali ještě k jedné příležitosti. Napravo spolu zakombinovali Ngamaleu spolu s Jankem, díky jejich práci zakončoval těsně poté z hranice šestnáctky Aebischer, ale kýžený a prostor brány minul. A i kdyby se míč objevil v síti, případná branka by neplatila, jelikož sudí Taylor viděl předtím Aebischerův faul.

Ve druhém půli se hlavně Zvezda snažila o udržení průběžného stavu, neboť ten je v tu chvíli posunoval do toužebné Ligy mistrů. A daleko lépe se jí dýchalo v 59. minutě, protože se ujala vedení. Marin uvolnil svou přihrávkou Rodiče, ten udržel balón na hrací ploše a odcentroval na bližší tyčku, odkud překonal gólmana von Ballmoose hlavou Vukanovič.

Youn Boys už zbývala jen půlhodina na to, aby dosáhl na dva přesné zásahy. Jedině v takovém případě by ještě mohl zabojovat o konečný postup, který byl v ten moment notně vzdálený od reality. V 64. minutě se pokoušel vyrovnat náhradník Fassnacht, jemuž nabil na střelbu Assalé, ovšem míč doputoval po zemi těsně vedle Borjanovy svatyně.

Dramatizace tohoto klání přišla na řadu v 81. minutě. Za šestnáctkou vypálil po odvráceném balónu Janko a bránící Ben Nabouhane si ho nešťastně srazil do vlastní sítě. Více však BSC nestihl. V šesté minutě nastavení ještě inkasoval druhou žlutou kartu a červenou Tómané po nevybíravém zákroku na Aebischera, i v deseti ale domácí uhájili chtěný rezultát.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
Fluor

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
DidusIneptus

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Benfica

Delije zo skladu vytiahli tank asi ten s ktorým vraždili ľudí počas vojny, a potom, aby neboli za vojnových zločincov..

Reagovat
RadekVonCZE

Jsem koukal

Reagovat
Hiko

0:0

Reagovat
Elliasson

Herně to sice není úplně OK, ale hlavní je, že to tam je!!

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Coutinho10

velka skoda, ze se tam z toho zaverecnyho tlaku nepodarilo jeste neco dotlacit...

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele