základní skupiny - skupina C, 6. kolo
11.12.2019 18:55 CET
1 : 4
(1:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Dinamo neudrželo vedení s Manchesterem a po výhře Atalanty končí v evropských pohárech

Dinamo Záhřeb nedotáhlo nadějně rozehraný začátek skupiny do úspěšného konce a s letošním ročníkem evropských pohárů se trochu smolně loučí. Na závěr skupiny C totiž neudrželo brzké vedení s vysoce favorizovaným Manchesterem City a podlehlo mu 1:4. Kvůli výhře italské Atalanty v souběžně hraném utkání v Charkově s ukrajinským Šachtarem (3:0) obsadilo poslední čtvrtou pozici s pěti body.

Citizens si naopak spravili chuť po prohraném derby s United a do osmifinále LM hladce postoupili z prvního místa se čtrnácti body, vedoucí příčku už měli zajištěnou před tímto soubojem. Ústřední postavou zápasu se stal Brazilec Gabriel Jesus, který zaznamenal hattrick během pouhých dvaceti minut. Hosté však do utkání v Záhřebu nevstoupili zrovna nejlépe a hned z první akce přesně po deseti odehraných minutách inkasovali.

Domácí kanonýr Dani Olmo uvedl stadion Maksimir do varu po centru Kądziora z pravé strany a nádherným volejem z osmi metrů zavěsil přesně pod břevno. Brankář Bravo si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Po necelých dvaceti minutách se na druhé straně ozval Gündoğan, ale jeho projektil ze střední distance dokázal ukrýt ve svých rukavicích gólman Livaković. Dinamo mohlo navýšit své senzační vedení ve 29. minutě.

Aktivní Olmo předvedl krásnou individuální akci, nicméně v zakončení zaváhal a mířil příliš vysoko. Ihned na to hlavičkoval prudce z deseti metrů jeho spoluhráče Oršić a se skvělým zákrokem se musel blýsknout Bravo. Vzápětí odstartoval své galapředstavení Gabriel Jesus. Ten si po pasu z pravého křídla od Mahreze naskočil před hranicí brankového území mezi dva protihráče a hlavou zamířil do branky kolem stojícího Livakoviće - 1:1.

Do druhého poločasu vlétli hosté jako uragán a o svém úspěchu rozhodli v rozmezí 50. - 54. minuty. Gabriel Jesus přidal svůj druhý gól po dravém průniku na levé straně šestnáctky, nádhernou kličkou se zbavil padajícího Dilavera a pak se chladnokrevně trefil k vzdálenější konstrukci. Dvaadvacetiletý útočník zkompletoval svůj hattrick za další čtyři minuty, tentokráte po pasu Mendyho snadno dopravil balón do odkrytého prostoru tří tyčí - 1:3.

V následujících minutách bylo na chorvatském mistrovi znát, že mu docházejí síly a svěřenci Pepa Guardioly na něj valili jeden útok za druhým. Nejprve pálil těsně vedle Cancelo, vzápětí hlavičkoval z bezprostřední blízkosti nad břevno Mendy. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl domácí vrátit zpět do hry o postup Olmo, avšak svou dělovku nasměroval jen do míst, kde stál připravený Bravo.

Poslední anglický mistr definitivně zlomil odpor protivníka v 84. minutě. Teprve devatenáctiletý talent Phil Foden obdržel zpětnou nahrávku před branku od Bernarda Silva a přízemní stelou doprostřed branky nedal Livakovićovi nejmenší naději na úspěch. Strážce Dinama pak ještě v závěru zneškodnil solidní příležitosti Mahreze se střídajícím Sterlingem, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat
Kinky7

Hmmmmm

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Reagovat
t0mmy33MCFC

ani bych se nedivil pokud prohrajeme, preci jen Dinamo potrebuje vyhrat a pro nas zapas o nic, pokud se k tomu hraci postavi jako doma se Sachtarem tak bude remiza uspech

Reagovat
fenixLFC

tak tu prehra nikomu nevadi, dokonca by bola v pohode. keby sa vdaka tomu dsotane dalej zahreb tak by to bolo skvele

Reagovat
king23

Co by bylo skvělé na postupu Záhřebu, kromě toho, že byl dal ohrožoval koeficient českých týmů?

Reagovat
fenixLFC

a preco by ma mal zaujimat nejaky cesky koeficient? a to bez ohladu na to ci som slovak alebo cech? takto maly tim v playoff to by bolo super

Reagovat
king23

Reagovat
t0mmy33MCFC

no proste chtel aby LFC chytlo Zahreb

Reagovat
king23

jj, teď už to smysl dává

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
diastan

Bravo, Cancelo, Otamendi (C), E Garcia, Mendy, Rodrigo, Gundogan, Mahrez, Foden, Bernardo, Jesus

Taky bych videl remízu jako úspěch ...a rozhodne ne kvůli sestavě

Reagovat
diastan

snad si něco pošetřil i na vyřazovací část

Reagovat
t0mmy33MCFC

Garcia mel 99% uspesnost prihravek.... ja vim je to z pozice obrance a nakonec to byl dost lehky zapas.. ale stejne uz by ho mohl Pep zkusit regulerne.. nez porad saskovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele