osmifinále - 1. zápasy
25.02.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Bayern je po famózní druhé půli jednou nohou ve čtvrtfinále LM

Vyrovnaná první půle, pak ofenzivní smršť ze strany Bayernu. Chelsea se úvodní domácí utkání osmifinále Ligy mistrů hrubě nepovedlo a do Mnichova pojede po porážce 0:3. O tu se dvěma góly postaral Gnabry, třetí trefu přidal Lewandowski...

Už od samého začátku utkání Bavoři ukazovali, že na remízu na Stamford Bridge rozhodně hrát nechtějí. V jedenácté minutě upaloval po narážečce na bránu Coman, jenž o pár centimetrů minul tyč a poslal balón do boční sítě. Zanedlouho Thiago povedenou přihrávkou našel Lewandowského, proti tomu ale výborně vyběhl Caballero.

I ve druhém polsko-argentinském souboji slavil brankář Blues, tentokráte Lewandowski nedokázal využít Müllerovy pobídky a špičkou napálil jen Caballera. Ten se o minutu později jen ohlížel po Müllerově ráně, která skončila těsně vedle brány. První větší šanci Chelsea nabídl Neuer, ovšem chybnou rozehrávku nedokázal potrestat Mount, na jehož střílený centr nikdo nedosáhl.

Na opačném konci hřiště po Gnabryho centru hlavičkoval pozadu Müller, k jeho smůle rozezněl jen břevno. Do šaten mohli trochu nezaslouženě odcházet spokojenější Blues, po Pavardově naivním obranném zákroku však Alonsa vychytal Neuer.

Pět minut po návratu z kabin už se konečně muži z Mnichova radovali. Tentokráte podklouzl bránící Azpilicueta, čehož Serge Gnabry využil k uvolnění se a přihrávce do kraje na Lewandowského. Ten poté vrátil balón zpět do ohně a Gnabry jej do poloprázdné branky uklidil.

A brzy se tato spolupráce opakovala. Lewandowski na půlce vyhrál pro Gnabryho hlavičkový souboj, načež se mu míč vrátil k levé postranní čáře. Polák následně Gnabryho vyslal za obranu a německý křídelník zakončil chladnokrevně na vzdálenější tyč. V součtu se skupinovým zápasem na Tottenhamu to byla tuto sezónu jeho šestá trefa ve druhém utkání v Londýně.

Hattrick mohl uzavřít po hodině hry, jeho volej ale letěl příliš vysoko. Třetí gól Bayernu tak zaslouženě vstřelil dvakrát asistující Robert Lewandowski, kterému naservíroval míč jako na zlatém podnose Davies. To už bylo příliš pro Marca Alonsa, jenž při následném protiútoku hostí udeřil právě Lewandowského do obličeje a po zhlédnutí videa mu sudí ukázal červenou kartu.

Odveta, která se hraje za tři týdny v mnichovské Allianz Areně, se tak jeví býti už pouze formalitou.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (709)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele