osmifinále - 1. zápasy
13.02.2019 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham třikrát skóroval a přiblížil se postupu do čtvrtfinále

Do osmifinálového dvojzápasu proti Dortmundu vstoupili fotbalisté Tottenhamu na jedničku. První poločas příliš přesvědčivý nebyl a do kabin se šlo bez branek, v tom druhém však postupně udeřili Son, Vertonghen a Llorente.

První šance Spurs přišla poměrně brzy. Sánchez hlavou vrátil odražený míč zpět do vápna, tam si jej našel Lucas Moura a nártem pálil jen kousek vedle tyče. Dlouhou dobu se poté utkání neslo v poklidnějším duchu, až na konci se mohli do vedení dostat hosté z Vestfálska. Witsel poslal do vápna parádní centr, na který si naskočil Zagadou. Gól z toho nebyl jen díky fantastickému Llorisově zákroku.

Do poločasu druhého vlétli Kohouti jako uragán - nutno dodat, že Dortmundští jim to svými chybami dost ulehčili. Duo domácích hráčů dostalo hodně prostoru u levého křídla, načež Vertonghen poslal načechraný míč do vápna. Zagadou jej podskočil, Son tak zůstal před Bürkim zcela sám a poslal svůj tým do vedení. Pro korejského útočníka šlo o devátou branku v jedenácti zápasech proti Dortmundu.

Asi patnáct minut před koncem se na videu přezkoumával Delaneyho zákrok ve vlastním pokutovém území, neboť rozhodčí měl podezření, že šlo o hru rukou. Domněnka se ukázala jako nesprávná a Tottenham tak penaltu zahrávat nemohl. To mu ovšem nezabránilo ve vstřelení dalších branek. Ve třiaosmdesáté minutě zafungovala kombinace krajních beků, když Aurier poslal fantastický dlouhý míč na nabíhajícího Vertonghena, jenž povedenou ranou uklidil balón do sítě.

A o chvilku později přišla třetí branka Spurs a opět z centrovaného balónu. Tentokráte šlo o rohový kop, kterého se ujal Eriksen. Dánský středopolař poslal centr na malé vápno, kde si jej našel střídající Llorente a o zem na zadní tyč navýšil rozdíl na třígólový. V samotném nastavení mohl vykřesat jiskřičku naděje pro německý celek Guerreiro, jeho střela zpoza vápna se však neujala.

Domácí se tak nadále vezou na vítězné vlně a uspěli již ve čtvrtém utkání v řadě, naopak soupeř z Dortmundu stejný počet duelů nevyhrál a v odvetě ho čeká přetěžký úkol.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (423)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele