základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2018 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - AFC Ajax 1:1

Portugalská Benfica nedokázala vrátit Ajaxu porážku z prvního vzájemného duelu a v domácím prostředí se s ním pouze rozešla smírně v poměru 1:1. Nizozemský celek se tak výraznou měrnou přiblížil k postupu do osmifinále, v dosavadních čtyřech zápasech ani jednou neprohrál a s osmi body je druhý dva body za vedoucím Bayernem a čtyři body právě před lisabonským rivalem. Ten bude bojovat o udržení naděje za tři týdny v Mnichově.

Hosté pojedou do Atén a definitivní jistotu jim dá vítězství, nicméně stačit jim bude i remíza či prohra Benficy s Bayernem. SL byl od samého začátku mírně aktivnějším výběrem. K prvnímu střeleckému pokusu se dostal již po necelých šedesáti sekundách hry, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Grimaldo a jeho střelu z nějakých pětadvaceti minut dokázal ukrýt v rukavicích brankář Onana. Domácí zužitkovali svůj tlak po necelé půlhodině.

Do vedení je dostal Jonas, který využil autového vhazování Salvia z pravé strany a následného podskočení Onany. Pak si zkušený čtyřiatřicetiletý brazilský útočník elegantně zpracoval míč na prsa a z hranice brankového území ho bez větších potíží uklidil doprostřed branky. Ajax se od tohoto momentu více zapojoval do ofenzívy a srovnat mohl v samém závěru první půle. Jeho akce započala přímým volným kopem Schöneho z velké vzdálenosti.

Gólman Vlachodimos dokázal vyrazit prudkou ránu před sebe, pak se k dorážce ještě probojoval van de Beek a prostor tří tyčí těsně netrefil. AFC se dočkal vyrovnání krátce po hodině hry, kdy se prosadil srbský špílmachr Dušan Tadič. Po dlouhém nákopu za obranu od Ziyecha se Tadič vyhnul ofsajdové pasti, rychlostí předčil dva bránící protihráče a kličkou na poslední chvíli se dokonce zbavil i Vlachodimose.

Poté nakonec vystřelil z hodně ostrého úhlu v pádu a balón o pár decimetrů doskákal za brankovou čáru, domácí strážce se vrátil příliš pozdě. Benfica byla hladovější po třech bodech, dvě obrovské možnosti si vypracovala v nastavení závěrečného dějství. Onana nejprve odvrátil ránu Rafy Silvy z pravé strany. Po následném rohovém kopu pálil ze sedmi metrů zcela osamocený Gabriel a Onana se blýskl naprosto fantastickým reflexivním zákrokem nohou, kterým zachránil pro svůj celek kýžený bod.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
afc ajax

1:2

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
AjaxFans

Tak Černý jede do Portugalska

Reagovat
AjaxFans

Docela solidní beton od Benficy

Reagovat
Benfica

oo uefa oo mafia..

Reagovat
AjaxFans

Proč?

Reagovat
Benfica

dobre pochopím, že CSKA uprednostňujú lebo Gazporn, dobre ešte aj Man.Utd a Chelsea pochopím, lebo "veľkokluby" ale prečo je pre uefu viac Ajax ako Benfica? Dnes to bolo znova otáčanie faulov krásna ukážka toho akože faulu Pizziho v nadstavenom čase, v Aténach dostal Dias priamo červenú kartu, niečo podobné spravil dnes váš hráč a nič.. a sporné fauly v šestnástka v oboch zápasoch (dokopy 3) o opaku, že to faul nebol by ma presvedčil opakovaný záber, ale to proste uefa mafia neposkytuje.. ešte keby nemali goal line kameru tak uzná aj tú vykopnutu loptu z čiary v minulom zápase ako gól..

ale pohode ja som rád za EL, to sa aspoň dá pozerať v TV..

Reagovat
AjaxFans

To nemyslíš vážně s tím vykopnutim na čáře? Vždyť to je strašně těžké bez technologie posoudit

Reagovat
Benfica

veď práve o to ide.. rozhodca sa prikloní k tomu čo mu vyhovuje, resp. jeho nadriadeným.. zrovna v LM sa to stalo mnohokrát, preto ma to už dnes neserie a nejdem hejtiť Ajax.. zbytočne, veľa šťastia v play-off, veď vždy lepšie Ajax jak Barcelona, Real, alebo garprom tímy..

Reagovat
AjaxFans

Díky.Vy taky toho hodně ukopete v evropské

Reagovat
Benfica

dúfam

Reagovat
Benfica

keby aspoň tie opakovačky dali, ale radšej už ani to neposkytnú.. vlastne oni doraz neposkytnú ani tv prenos..

Reagovat
Benfica

všetok rešpek ale Baselu a BVB, Bayernu napríklad, tí dokázali férovo vyhrať a to, že boli nákladáčky od Baselu a BVB..

Reagovat
AjaxFans

To byla z prdele klika ten poslední roh

Reagovat
afc ajax

nuž Andrééé to vychytal každý bod sa ráta

Reagovat
AjaxFans

Každý bod dobrý a ten druhý flek by jsme si měli pohlídat

Reagovat
Stiksxx

Co tam dělal ten šašek v tý bráně?

Pěkně jí Lasse utáhl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele