základní skupiny - skupina D, 6. kolo
11.12.2018 18:55 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lokomotiv nevyužil šanci na Evropskou ligu, na Schalke prohrál

Lokomotiv Moskva prohrál nejtěsnějším možným rozdílem na půdě Schalke a s evropskými poháry se alespoň pro tuto sezónu loučí. Jeho přímý konkurent, Galatasaray Istanbul přitom také prohrál, a Lokomotiv by tedy v případě výhry do Evropské ligy postoupil.

Po výhře Porta nad Galatasarayem portugalský klub skupinu D Ligy mistrů se šestnácti body vyhrál. Schalke skončilo s jedenácti body druhé a v osmifinále Ligy mistrů ho tedy také uvidíme. Třetí Galatasaray se čtyřmi body jde do šestnáctifinále Evropské ligy a Lokomotiv Moskva se třemi body v Evropě končí.

Ale teď už k samotnému zápasu. Byli jsme svědky zcela nudného prvního poločasu, kdy hrála obě mužstva defenzivně a do útoků se nehnala. Žádný z týmů si vyloženou šanci nevypracoval a jediným stěžejním momentem tedy bylo zranění domácího Mendyla, jehož musel v 16. minutě vystřídat Baba.

To v druhém poločase už se nějaké šance objevily. Lokomotiv začal útočit pod vidinou Evropské ligy. V 54. minutě si míč doprostřed hřiště povodil hostující Alexej Mirančuk a následně zpoza vápna vystřelil na bránu Schalke, gólman domácích Fährmann však balón na poslední chvíli vyrazil na roh.

V 68. minutě prošel hráč Schalke Suat Serdar s míčem až do pokutového území Lokomotivu, z něhož vystřelil na Guilhermeho bránu, ten však lapil míč včasným zákrokem na zemi. A Serdar byl i u další vyložené gólové šance domácích.

V 75. minutě zahrávalo Schalke rohový kop a míč se dostal ke Konopljankovi, jenž nahrál Naldovi, ten posunul míč na Serdara, který chtěl skluzem usměrnit míč do brány, nakonec se však trefil pouze těsně vedle.

Už už to vypadalo, že zápas skončí bezbrankovou remízou, když se v 1. minutě nastavení druhého poločasu prosadil záložník Schalke Alessandro Schöpf. Po boji ve skrumáží ve vápně hostů se k míči dostal Serdar, který vystřelil. Jeho střelu ještě Guilherme vyrazil, na následnou Schöpfovu dorážku už však nedosáhl. A výsledkem 1:0 pro domácí zápas i zaslouženě skončil.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele