základní skupiny - skupina F, 5. kolo
27.11.2018 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Dva góly Corneta na výhru Lyonu nestačily, Citizens postupují

Ani v pátém zápase skupiny F nepoznal Olympique Lyon chuť porážky. Francouzský tým se na domácí půdě proti Manchesteru City i napodruhé vytáhl a po výhře na Etihad Stadium si tentokráte odnáší bod za remízu 2:2. Lyonští byli v atraktivním zápase lepším týmem a dvakrát se zásluhou Maxwela Corneta dostali do vedení, jenže svěřenci Pepa Guardioly dokázali pokaždé střelhbitě odpovědět trefami ze standardních situací a mohou tak slavit jistotu postupu do osmifinále.

Stejně jako v prvním vzájemném zápase se Lyon favorizovaného soupeře ani v nejmenším nezalekl, pustil se s Manchesterem do otevřeného ofenzivního boje ve vysokém tempu a hned třikrát měl v první půli průlom skóre na dosah. Jako první se mohl prosadit Memphis Depay, jenže překvapivě nedokázal zkoordinovat svůj pohyb a nedokázal skákající míč uklidit do prázdné sítě, přestože se nacházel na hranici malého vápna.

Krátce před uplynutím půlhodiny hry měl pro změnu gól na kopačce Maxwel Cornet, jehož po rychlém brejku z levé strany našel zcela osamoceného v šestnáctce rychlonohý Mendy. Forvarda Lyonu však zradilo zpracování a pod tlakem dotírajícího Laporteho již nedokázal ve skluzu trefit prostor mezi třemi tyčemi. Když pak aktivní Cornet po dalším centru zleva napálil jen brankovou konstrukci, museli se lyonští spokojit s bezbrankovým poločasovým stavem, zatímco Citizens museli být za přestávku vděční, neboť se dostali pouze k několika dalekonosným pokusům a proti dominantnímu Ndombelému ztráceli i střed pole.

Také po změně stran měli lepší nástup domácí a tentokráte se již gólového zakončení skutečně dostali. V 55. minutě se po Depayově centru na hranici šestnáctky dostal Cornet a parádní ranou levačkou do horního růžku, kterou navíc jemně přizvedl stínující Zinchenko, nedal Edersonovi šanci zasáhnout.

Radost Lyonu však měla jepičí život, neboť sotva osm minut po Cornetově výstavní trefě totiž Citizens srovnali. Agüerovu hlavičku z bezprostřední blízkosti ještě brankář Lopes zvládl vytěsnit, ale chvíli nato se k dalšímu vzdušnému zakončení dostal po Sterlingově přímém kopu Aymeric Laporte a zabořil míč nekompromisně do sítě. Citizens byli zničehonic na koni a Lopes připravil publiku drobnou zástavu srdce, když mu Saného rána propadla mezi rukama a míč se mu povedlo sbalit do náruče až na brankové čáře.

V závěru utkání si oba týmy ještě jednou scénář z úvodu druhé půle zopakovaly. Nejprve se Lyon probral z krátkodobého výpadku probral a v 80. minutě zopakoval gólovou spolupráci, která vedla již k prvnímu gólu. Lahůdková kombinace vyústila v ideální Depayovu přihrávku nabíhajícímu Cornetovi, jenž si v samostatném úniku zvládl ustrážit míč pro sebe a přízemní ranou okolo nohou vyběhnuvšího Edersona vrátil francouzskému klubu vedení.

Citizens ale i napodruhé zareagovali takřka okamžitě, a to znovu ze standardní situace. U Mahrezova rohového kopu si Sergio Agüero našel v zónové obraně Lyonu správné místečko a perfektně umístěnou hlavičkou k tyči srovnal na konečných 2:2. Manchester tak na čele skupiny F udržel před svým úterním soupeřem tříbodový náskok a v posledním zápase skupiny mu k jistotě prvního místa stačí bodovat doma proti Hoffenheimu, zatímco Lyon na závěr pojede na Ukrajinu utkat se v přímém boji o postup s Šachtarem Doněck.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
MCFC_8

Hlavne neprehrat a postup je tam...a vyhra by znamenala vitazstvo v skupine, tak snad im to vratime...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
Messiáš

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

kurz na Lyon dnes lukrativni, ale ze by je porazili po druhe za sebou se mi moc nechce verit. Zkousi nekdo?

Reagovat
MCFC_8

Snad si Phil zahra

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
diastan

Mahrez i Sane...ti v jednom zapase spolecne mockrat nenastoupili

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt Laporteho a štěstí, tak už mohlo být po zápase.

Reagovat
Counter

Lyon hraje výborně

Reagovat
MCFC_8

zatial to nie je ono, snad po polcase nastane zlepsenie

Reagovat
Mikesh

City pěkná haluz, 2 hlavičky .. Kornout pěkný gól

Reagovat
Langi

Pekny zapas...hodne golu...spravedlivy vysledek debilni Sachtar musi dat vyhrat v nastaveni

Reagovat
Langi

Jinak Cornet je stale stejne poleno, jako vzdy byl, ale prijde mi ze dost zlepsil praci na mici a letos si protihrace pomerne sebevedome vodi...on kdyby byl spolehlivejsi v zakonceni tak je z nej extratrida

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale po těch výkonech v LM nám ho někdo ještě vezme.

Reagovat
smazaný uživatel

U kterých hráčů se dá realisticky očekávat brzký odchod? A už teď v zimě?

Reagovat
juninho8

No ja si myslím že pokiaľ sa postúpi v LM tak asi žiadna z opôr. Pre nich by to tiež nemalo význam keďže by inde LM už hrať nemohli. A keď taký Fekir neodišiel pred sezónou do Lpoolu tak teraz v zime podľa mňa ťažko. V lete to už bude iná káva. Fekir podľa mňa na 80% out, Depay bude vymýšľať si myslím, o Ndombeleho bude veľký záujem ale ten to ešte možno sezónu potiahne. Plus hráči ktorí nehrávajú ako napríklad Tete, Cornet....Bude to zaujímavé leto.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě proto musím na City jet ještě letos. Klidně i na vyřazovací fázi LM pokud se tam dostaneme. Včera bylo slyšet že je super atmosféra.

Reagovat
David143

Pak že se nedá hrát s Citizens, chce to jen správně zvolenou taktiku a spravny přístup, kloboucek OL

Reagovat
Seydou Doumbia

Jelikož v lize je problém porazit kdejaký odpad z chvostu tabulky tak mi to příjde dost usměvavé.

Reagovat
miguel bain

Kde to je usměvavé?

Reagovat
M0rb1D4S

On je taky dost podstatný rozdíl mezi Citizens v Evropě a v lize.

Reagovat
El Cid z City

Ndombelé udělal zase ohromnej dojem, on k nám asi fakt hodně chce.

Reagovat
juninho8

Dosť sa bojím že to strašne v poslednom kole zmrvíme. Prišli sme o 4 body s Nemcami v nadstavenom čase, vyhrali so City, takmer druhý krát vyhrali so City (keby mal včera niekto vyhrať tak by si to viac zaslúžil OL) a zachránili sme bod so Šachtarom. A už vidím ako vyhoríme na Ukrajine a bude z toho EL. To by bolo neskutočné sklamanie a viacmenej nezaslúžený koniec v LM. Snáď sa to nestane.

Reagovat
tnt03

Teda Lyon je mi sympatickej hodně dlouho. To co předvádí v posledních letech za práci je super. Třeba to bude v League1 za dva roky boj 2 gigantů o titul a nebude tam mít PSG takovou převahu.

Reagovat
juninho8

To veľmi ťažko. PSG tými prachmi priťahujú hráčov a opory iných tímov. V Lyone skôr opory budú odchádzať.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele