základní skupiny - skupina D, 5. kolo
28.11.2018 18:55 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Galatasaray SK 2:0

Galatasaray do další fáze Ligy mistrů nepostoupí a ještě si pořádně zkomplikoval boj o třetí příčku. V Moskvě totiž podlehl domácímu Lokomotivu a nedal mu ani přes několik svých šancí jedinou branku. V dresu domácích se naopak prosadil Ignatjev a vlastní gól si dal hostující Donk.

Karty byly jasné rozdány už před výkopem. Lokomotiv o postupu mohl jen snít, ale reálně na něj neměl nárok. Chtěl ale bojovat o třetí místo spojené s Evropskou ligou. Hostující Galatasaray měl na postup jen malou šanci a spíše chtěl utvrdit třetí místo. Po zápase je ale všechno jinak a boj o Evropskou ligu vyvrcholí až v posledním kole.

Aktivnějším týmem byl Lokomotiv, jehož hnali nadšení fanoušci vpřed. Denisovovi se podařilo najít Smolova, který se s míčem otočil u vápna a pokusil se vypálit, jenže včas zasáhl pozorný brankář Muslera. Galatasaray vyprodukoval velmi zajímavou akci, která byla zakončena centrem na zadní tyč. Tam už si nabíhal mladý stoper Kabak, jemuž však balon z hlavy sebral skvělým zákrokem obránce Ćorluka!

Turecký celek měl k dispozici sérii několika rohových kopů, se kterými mohl určitě naložit mnohem lépe. Domácí obrana však dávala dobrý pozor a nenechávala svého soka zakončovat. Po dvaceti odehraných minutách Rodrigues pronikl s míčem do šestnáctky a nahrával spoluhráči Erenu Derdiyokovi, který však napálil balon těsně vedle brány.

Po půlhodině hry se Lokomotiv propracoval k zajímavé šanci, když Mirančuk obešel protihráče a po rozehrávání následného rohového kopu se do vzduchu dostal polský záložník Grzegorz Krychowiak. Zkušený hráč ale hlavou mířil těsně nad bránu! S končící první půlí bylo k vidění stále větší množství nepřesností a taky jedna branka.

Vstřelil ji hráč Galatasaraye, ale radovali se z ní domácí. Ve 43. minutě domácí obléhali bránu tureckého týmu a Farfán vyslal zpětnou přihrávku na Krychowiaka. Do jeho rány ještě vložil nohu záložník Ryan Donk, který poslal balon za bezmocného spoluhráče Musleru a Lokomotiv vedl - 1:0.

Po změně stran se Galatasaray samozřejmě hodně snažil dostat soupeře pod tlak a s větší nebo menší účinností se mu to dařilo. Většina jeho akcí ale končila před vápnem domácích. A deset minut po návratu hráčů na trávník navíc domácí zvýšili vedení. Smolov se dostal s míčem až do vápna, v němž našel Vladislava Ignatjeva. K němu se nikdo nepřiblížil dostatečně rychle, takže mohl z úhlu v pohodě překonat brankáře Musleru - 2:0.

Druhý gól samozřejmě Turky zlomil a chvíli jim trvalo, než se vůbec dostali do tempa. Dobře to zkoušel Onyekuru, jehož dělovku brankář Guilherme musel vyrážet. Do hry se pak dostal i Sofiane Feghouli, který rovněž větral obranu moskevského týmu. Turci si sice vytvořili souvislý tlak, jenže obrana Lokomotivu fungovala velmi dobře a dnes neinkasovala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele