základní skupiny - skupina D, 3. kolo
24.10.2018 21:00 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Lokomotiv doma prohrál i s Portem a nadále je bez bodu

Bez bodu zůstává ve skupině D Lokomotiv Moskva. Ruský šampion doma nestačil na Porto a komplikuje si i případnou účast v Evropské lize. Krasno-zeljonyje se ale mohou zlobit jen sami na sebe, v prvním poločase totiž neproměnili několik příležitostí, včetně pokutového kopu. Portugalci v tomto byli důslednější, Mariga skóre otevřel a po něm se prosadili i Herrera a Corona.

První poločas nabídl vskutku atraktivní podívanou plnou zajímavých okamžiků na obou stranách. Porto začalo o něco lépe a velice brzy reklamovalo brankářovu hru rukou mimo pokutové území. Sudí však nic takového nepostřehl a hra pokračovala. V 10. minutě byl pan rozhodčí Madden znovu v akci, když odpískal faul Tellese na Alexeje Mirančuka uvnitř pokutového území. Lokomotiv měl k dispozici pokutový kop a ideální možnost dostat se do vedení, jenomže Fernandes střílel přesně do míst, která si vybral Iker Casillas!

Lokomotiv zazdil první tutovku a hned o sedm minut později i druhou. Casillas už byl překonán a na Mirančuka, respektive Édera zívala prázdná branka, kterou však ani jeden z nich trefit nedokázal. Pokud v Lize mistrů neproměníte takovéto příležitosti, většinou vás stihne trest a u Lokomotivu to nebylo jinak. Ve vápně Rusů stáhl Éder Felipeho a také na druhé straně se pískala penalta. Moussa Marega shodou okolností tipl stejnou stranu jako před ním Fernandes a i brankář Guilherme vystihl směr, jenže střela Maregy byla přesná a razantní a skončila v síti!

O chvíli později pak Corona zakvedlal nohama a jeho milimetrově přesný centr dopravil do sítě hlavou Héctor Herrera. Porto vedlo v Moskvě 2:0, ale z dvoubrankového náskoku se dlouho neradovalo. Spolupráce bratří Mirančuků přinesla konečně ovoce a byl to Anton, který pěknou střelou k tyči překonal Casillase.

Lokomotiv i přes poměrně dobrý výkon po prvním poločase prohrával, což chtěl po přestávce změnit. Domácím ale hrubě nevyšel začátek druhé půle. Ve 47. minutě dostal přihrávku do běhu Corona a nekompromisní střelou překonal Guilhermeho po třetí. Porto mělo zpátky svůj dvoubrankový náskok a tentokrát si ho hýčkalo mnohem pečlivěji.

Hlavním strážcem vedení se stal Iker Casillas. Už v první půli zlikvidoval penaltu i další příležitosti a v 54. minutě to nebylo jinak. Střelu Fernandese vyrazil a následná dorážka Édera byla z ofsajdu. Čtvrthodinu před koncem si Krasno-zeljonyje zápas ještě více zkomplikovali, když Kvěrkvelija zastavil unikajícího Herreru a od sudího Maddena uviděl červenou kartu. Porto si proti oslabenému soupeři výsledek pohlídalo a díky třem bodům se osamostatnilo na čele skupiny.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:3

Reagovat
Liquid

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
FC Porto FC

To bude bitva ale věřím že dva góly dáme

Reagovat
ADM

Iker chytil penaltu v LM po 11 rokoch

Reagovat
vladino10

Blbosť, minimálne proti bayernu v 11/12 chytil dve..či rozstrel sa nepočíta?

Reagovat
ADM

Hm, som to čítal na tw, tak asi počítali len normálny hrací čas. Predsa len hráčom sa takisto nepripisujú goly v rozstrele...

Reagovat
vladino10

Je to úplne zbytočne riešiť, ale v rozstrele padne 5 gólov napr, ale v zásade sa hrá iba o jeden gól..kto dá v rozstrele viac penált, tak akoby strelil ten jeden rozhodujúci gól..preto možno premenený pokus v rozstrele ťažko považovať za gól..

Ale prečoby chytena penalta nemohla byť chytenou penaltou?

Reagovat
ADM

Počuj, ja som ten "funfact" nevymyslel, len ho zdielal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele