základní skupiny - skupina D, 4. kolo
06.11.2018 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Porto - Lokomotiv Moskva 4:1

Porto potvrdilo úlohu jasného favorita proti moskevskému Lokomotivu a v domácím prostředí mu nedalo vůbec žádnou šanci na úspěch, zdolalo ho vysoko 4:1. Díky tomu je jednou nohou v osmifinále Ligy mistrů, neboť ve skupině D má na kontě solidních deset bodů a k nejlepší šestnáctce potřebuje jediný bod. O ten se může postarat v příštím souboji proti Schalke, a jestliže německého protivníka dokonce porazí, tak už mu první místo nikdo nevezme.

Naopak poslední ruský mistr prohrál i počtvrté a definitivně přišel o naději na nadcházející fázi LM, hodně se mu vzdálila taktéž účast v jarní části Evropské ligy. K té pravděpodobně bude potřebovat plný počet šesti bodů ze dvou zbývajících střetnutí a ani ten mu ve finále nemusí stačit. Portugalský gigant měl naprosto úchvatný vstup do úterního zápasu, vedoucí branku vsítil po sto dvaceti sekundách hry zásluhou Héctora Herrery.

Osmadvacetiletý mexický záložník využil důrazu Moussy Maregy na pravé straně pokutového území a následné zpětné přihrávky, v pádu pak usměrnil míč z osmi metrů mezi tři tyče. Po necelých dvaceti minutách hry vysunul Brahimi aktivního Maregu a ten v ideální pozici minul branku. Vzápětí z ničeho nic zahrozil také Lokomotiv, jenomže Alexej Mirančuk neměl přesnou mušku a mířil vedle. Domácí navýšili své vedení ve 42. minutě.

Marega si tentokráte vyměnil roli s Herrerou a po skvostném pasu na hranici ofsajdové pasti si seběhl za obranu protivníka, pelášil po pravém křídle a pravačkou obstřelil bezmocného gólmana Guilhermeho. V nastavení půle první půle ještě zahrozil Maxi Pereira, s jehož bombou z pětadvaceti metrů si hostující strážce poradil. V 54. minutě měl na kopačce třetí trefu FC Jesús Manuel Corona, avšak tentokráte rozezvučel jen pravou tyč.

Moskevskému klubu svitla naděje na bodový zisk za dalších pět minut. Uzdravený peruánský kanonýr Jefferson Farfán přišel na hřiště o poločasové přestávce a ani ne po čtvrthodině hry zdramatizoval duel, když po rohovém kopu Alexeje Mirančuka z pravé strany hlavičkoval zády k brance a jeho oblouček zapadl přesně do dolního levého rohu. Kuriozitou je, že se jednalo o vůbec první střelecký pokus Lokomotivu na branku.

Domácí se tímto momentem nenechali rozhodit a o osm minut později definitivně odrazili nápor soupeře. Dvoubrankový náskok jim vrátil další Mexičan Corona. Ten se neohroženě vrhl do šestnáctky ruského rivala a tvrdou přízemní ranou trefil prostor mezi nohama Guilhermeho. Gólový účet tohoto klání definitivně uzavřel střídající Otávio ve třetí nastavené minutě, jenž se po odvráceném rohovém kopu parádně trefil z dvaadvaceti metrů k bližší tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
FC Porto FC

Doma nic jiného než 3 body nepřipadá v úvahu!

Reagovat
smazaný uživatel

FC Porto - pravděpodobná sestava:

Guilherme – Ignatjev, Čorluka, Höwedes, Idowu - Barinov, Krychowiak, Anton Mirančuk, Alexej Mirančuk, Fernandes – Smolov

Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:

Casillas - M. Pereira, Felipe, Militão, Telles - D. Pereira, Torres - Otávio, Herrera - Brahimi, Marega

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele