čtvrtfinále - odvety
16.04.2019 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona přehrála United o tři góly a je v semifinále

Pochyby o postupu Barcelony do semifinále Ligy mistrů byly namístě pouze v samém úvodu odvetného zápasu proti Manchesteru United. Ten po slibném nástupu nedokázal favoritovi konkurovat, a nakonec z Camp Nou odjíždí s prohrou 3:0. O jednoznačnost barcelonského triumfu se postaral především Lionel Messi, jenž první dva góly dal a měl prsty i u třetí trefy Coutinha.

Podobně jako v Paříži se Manchester do zápasu pustil jako velká voda a málem opět slavil okamžitý úspěch. Hned v první minutě se totiž po Pogbově ideálně načasované kolmici řítil do samostatného úniku Marcus Rashford, a přestože musel zakončovat z mírného úhlu, stále šlo o velmi nebezpečnou střelu, která nakonec skončila na břevně.

Zaskočení domácí se však po zhruba sedmi minutách aktivního napadání soupeře přece jen dokázali dostat k míči a netrvalo dlouho, než svůj soustavný tlak dokázali zužitkovat. Ivanu Rakiticóvi se sice ještě nepovedlo vybojovat pokutový kop, který sudí Brych původně udělil a následně na radu videoasistenta po opětovném zhlédnutí zrušil, ovšem po čtvrthodině hry již katalánský velkoklub šel do vedení.

Zisk míče na útočné polovině díky zaváhání Ashleyho Younga dal Lioneli Messimu prostor k výpadu vpřed, který argentinský útočník zakončil z hranice šestnáctky svou typickou přízemní ranou levačkou přesně k zadní tyči, kam se David de Gea natahoval marně. Zatímco v tomto případě lze španělskému brankáři jen těžko cokoli vyčítat, sotva pár minut po restartu hry se celá gólová situace opakovala podruhé. Tentokráte však Messi pálil svou slabší pravačkou a rána mu ani příliš nesedla, přesto však De Gea nečekaně selhal, nechal si míč propadnout pod tělem a Camp Nou měl již ve dvacáté minutě důvod ke dvojnásobné radosti.

Po zbytek první půle již na hřišti jednoznačně vládli barcelonští hráči, kteří především zásluhou nepolapitelného Messiho usilovali o ještě výraznější navýšení skóre. Nejblíže tomu měl na samém sklonku první půle Sergi Roberto, jenž se ocitl na konci brilantní akce Messiho, ovšem z bezprostřední blízkosti ve skluzu napálil míč pouze do středu branky, kde stál připravený De Gea a i s trochou štěstí míč zvládl udržet před brankovou čarou.

Také po změně stran oba celky pokračovaly tam, kde v první půli skončily, a Barcelona utkání bezpečně kontrolovala. Na přelomu hodiny hry dodal výsledku punc debaklu Philippe Coutinho, jemuž připravili palebnou pozici Messi s Albou a brazilský reprezentant utěšenou ranou pod břevno potvrdil pověst excelentního střelce ze střední vzdálenosti.

O postupujícím již po zbytek utkání nebylo sebemenších pochyb, a když se kvůli fantastickému zákroku Marca Andrého ter Stegena neprosadil proti svému bývalému klubu ani střídající Alexis Sánchez, skončilo utkání suverénní výhrou Barcelony 3:0. Katalánci tak nyní mohou v semifinále vyhlížet svého soupeře, který vzejde z duelu Liverpoolu s Portem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1713)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele