základní skupiny - skupina A, 2. kolo
03.10.2018 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Dortmund rozdrtil Monako třemi góly po změně stran

Skupina A má již po dvou kolech jasně stanovené role favoritů a outsiderů. Borussia Dortmund spolu s Atléticem Madrid totiž mají stoprocentní úspěšnost, což odsoudilo ke dnu tabulky Bruggy s Monakem. Borussia na domácí půdě proti knížecímu celku nepřipustila žádné větší komplikace a při výhře 3:0 si dokonce mohla dovolit i neproměněný pokutový kop. Všechny góly padly až v druhé půli, po jednom si připsali Larsen, Alcácer a Reus.

První solidní střelu měli na svědomí hosté, ovšem domácí gólman Bürki si s ranou Tielemanse dokázal zdatně poradit. Pak už hráli prim dortmundští. Alcácerův technický obstřel tlačil Diego Benaglio jen očima, a nakonec si mohl oddechnout, protože míč skončil jen centrimetry vedle jeho pravé tyče. Sedm minut před koncem už švýcarský gólman musel zasahovat, když se Marius Wolf prezentoval šikovnou ranou z otočky, a Benaglio musel jeho ránu tlačit mimo branku konečky prstů. Víc toho už ale brankář Monaka nepředvedl, neboť na sklonku první půle kvůli zranění přepustil své místo Danielu Subašićovi.

Chorvatská reprezentační jednička ale čisté konto po změně stran udržela pouhých pět minut. Na hranici šestnáctky totiž Jadon Sancho potvrdil letošní nahrávačskou superformu a další exkluzivní asistencí (již šestou v této sezoně) našel nabíhajícího Larsena, který tváří v tvář Subašićovi nezaváhal.

Průlom skóre Borussii ještě více nabudil a Subašić se musel cítit jako na střelnici. Výrazně o sobě dával vědět Marco Reus, jenž krátce po hodině hry z hloubi šestnáctky těsně neuspěl a pár minut nato pro svůj tým vybojoval na Kamilu Glikovi výhodu pokutového kopu. Paco Alcácer však tvrdou ranou doprostřed pouze orazítkoval břevno a chvíli nato pohrdl další tutovkou Sancho, jehož oblouček ze samostatného úniku skončil příliš vysoko.

Osmnáct minut před koncem se ale Dortmund přece jen dočkal zasloužené odměny. Přímočarý útok skončil Reusovou přihrávkou Alcácerovi, jenž obešel Subašiće a zdárně napravil zahozenou penaltu. V samém závěru pak odevzdané Monako inkasovalo ještě jednou, když Larsen výtečným přízemním centrem našel na zadní tyči nikým nehlídaného Reuse, jemuž křižná rána sedla náramně a míč se zatřepetal v síti přesně u Subašićovy pravé tyče.

Dortmund tak v Lize mistrů slaví druhé vítězství s čistým kontem a v příštích dvou zápasech se popere o první místo ve skupině s rovněž šestibodovým Atléticem Madrid. Monako naopak pokračuje v letošních bídných výkonech a poslední šanci na záchranu mizerně rozehrané skupiny dostane v nadcházejících zápasech s Bruggami.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (25)

Přidat komentář
KingMaster13

2:1

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Reus,Pulisic,Alcacer-Jovetic

Reagovat
Bastaron

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
Malresi

WTF ten kurz na Monako ?

Reagovat
ZB 07

Tak v L1 jsou na sestup, nic překvapivýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Půjdu proti proudu..0:1/1:2

Reagovat
Logan

Hlavně ať už hraje Paco a ne Philipp, mít na hrotu útočníka je uplně něco jinýho!

Věřím ve výhru 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to zvládneme.. Doma s AS musíme vyhrát.

Moc nevím co od Monaka čekat.. dlouho jsem je neviděl hrát. Spoléhám trochu na to, že nám to krapet ulehčí s tou jejich dosavadní formou

Reagovat
smazaný uživatel

Monako je v prdeli. Chudák Golovin.

Reagovat
Shevchenko

Ta obrana BVB chvíli je nesleduju a najednou tam neznám nikoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Piszczek a Schmelzer zranění no... ale ani Akanjiho a Hakimiho neznáš? Na MS ses nedíval?

Reagovat
smazaný uživatel

aa.. tak Piszczek tam už i je, tak never mind.

Reagovat
Shevchenko

Akanjiho znám, i z Basileje, ale překvapilo mě to no jak se to celé obměnilo.

Reagovat
RadekVonCZE

Borussia BVB!

Reagovat
Shevchenko

BV Borussia

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho na Larsena... 18 a 20 let

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto pohodové vítězství. Útok i defenziva s přehledem. Monaco bez jediné pořádné šance

Reus, Larsen, Sancho opět skvělí. Paco taky fajn.. jen škoda té penalty.

Marco je neuvěřitelný... když je fit, tak je prostě absolutní world class. Nezastavitelný. Letos zase zatím 9 zápasů 6 golu a 5 asistencí

Reagovat
vladino10

2. polčas top, ale ten prvý nestál za veľa, nie? Aspoň čo som to jedným očkom sledoval, tam bolo Monako hádam aj lepšie..

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu.. první za moc nestál. Měli jsme více držení míče, ale nic moc z toho. Monako možná opticky více hrozilo, ale ve skutečnosti v žádném z poločasů neměli nějakou větší šanci. Největší šanci prvního poločasu měl Alcacer

Reagovat
Raylan

Reus je úžasný hráč

Reagovat
Raylan

Pěkný výkon, snad letos trochu potrápí Bayern

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele