čtvrtfinále - 1. zápasy
10.04.2019 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus neudržel vedení a z Amsterdamu veze remízu

Radost z branky do kabin vydržela fotbalistům Juventusu jen po dobu poločasové přestávky. Na Ronaldovu trefu dokázal totiž prakticky ihned po startu druhého poločasu odpovědět David Neres. Ajax byl ve druhé půli aktivnějším celkem, další gól z tlaku však nevytěžil a v Turíně bude muset skórovat.

Na první zajímavou příležitost utkání nemuseli fanoušci v zaplněné Johan Cruijff Areně čekat dlouho. Již ve druhé minutě zpoza vápna vyslal pumelici Bernadeschi a jen centimetry dělily míč od šibenice. Střelu z větší vzdálenosti vyzkoušeli i domácí, jmenovitě Hakim Ziyech, jenž pro změnu trefil boční síť.

Brankář italského družstva Szczęsny se dostal do akce poprvé po dvanácti minutách. Ziyech si narazil s Tadićem a z první vypálil, jenže jenom doprostřed brány, což pro polského gólmana nebyl problém. O poznání lepší byl následující pokus marocké hvězdy, když obstřelem z dvaceti metrů nadělala Szczęsnému velké starosti, ten vytěsnil na roh.

Další pohlednou akcí potěšili obecenstvo domácí zhruba po čtvrtině zápasu. Tadićovu přihrávku si na penaltě pustil Van de Beek, levačkou následně vypálil o chloupek vedle pravé tyče. Tím byl konec nebezpečným situacím Ajaxu v první půli a iniciativu převzal Juventus. Vše začala nepřesná Veltmanova nahrávka, po níž se Juventus dostal do přečíslení, Bernadeschimu na poslední chvíli skluzem zabránil ve střele De Jong.

Italský křídelník se v šanci ocitl i o deset minut později. Matuidi centrem našel Ronaldovu hlavu, ten míč sklepl na Bernadeschiho, který pálil těsně vedle. A tak musel gól vstřelit sám Ronaldo. Krátce před poločasovým hvizdem si zcela osamocený naběhl na Cancelův centr a hlavou uklidil míč do sítě, ačkoliv si na něj Onana sáhl.

Z druhého poločasu uplynulo jen třicet sekund, když se skóre opět vyrovnalo. David Neres si po zisku míče a famózní individuální akci na levém křídle navedl míč do středu a nechytatelnou ranou na zadní tyč překonal Szczęsného. Tím jako by hosté odpadli a iniciativu převzali Amsterdamští. Už o chvíli později nemířila Tagliaficova dělovka vůbec daleko od vymezeného prostoru.

Asi pětadvacet minut před koncem se autor gólu Neres dostal do další příležitosti, když zase pronikl do vápna a po velké bitvě o míč jej poslal pod sebe, jeho pobídka však zůstala nevyužita. Gólman turínského klubu se musel činit až v závěrečné desetiminutovce, kdy se po Tadićově patičce dostal do zakončení střídající Ekkelenkamp.

A přece mohlo utkání skončit smutně pro domácí příznivce. Douglas Costa skoro na půlce převzal míč, poradil si s několika obránci a z rohu velkého vápna napálil vzdálenější tyč. I tak byl ovšem Ajax lepším celkem a výkon z tohoto utkání je pro něj solidním základem do odvety, která se hraje příští úterý v Turíně.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (362)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele