základní skupiny - skupina B, 3. kolo
18.10.2017 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

RSC Anderlecht - Paris Saint-Germain 0:4

Pařížané v Bruselu neměli výraznější problémy a v pohodě dokráčeli ke svému třetímu vítězství ve skupině. Anderlecht naopak i ve svém třetím vystoupení v Lize mistrů prohrál a stále na svůj premiérový přesný zásah v milionářské soutěži čeká. Před čtyřmi lety hosté svého soka skolili pěti brankami, teď mu nasázeli "jen" čtyři.

Už od úvodních minut se PSG dařilo potvrzovat roli jasného favorita a po třech minutách se ujal klidného vedení. Mladá francouzská kometa a jeden z největších dosavadních talentů světa Mbappé si vyměnil na hranici šestnáctky míč s Verrattim, a i když se ve finále ocitl v docela ostrém úhlu, našel mezírku mezi nohama brankáře Selse.

Na druhé straně mohl velmi záhy vyrovnat Onyekuru, pařížská obrana si ho totiž v pokutovém území dost dobře nehlídala, nicméně nigerijský forvard svou hlavičku usměrnil pouze doprostřed branky, kde stál připravený gólman Areola. Jinak však mělo mužstvo trenéra Unaie Emeryho zápas ve svojí moci a pod svojí kontrolou.

V závěru prvního poločasu svůj náskok stačilo ještě navýšit. Neymarovu střelu se Selsovi podařilo vyrazit, pouze však na hlavu Mbappého, který následně míč prodloužil na Cavaniho, a ten již z vyložené pozice přesně zacílil. Ani ve druhém dějství se Anderlecht na větší odpor nezmohl. I nadále dělal francouzskému gigantovi spíše kompars.

Ve 49. minutě se podruhé na střeleckou listinu mohl zapsat Cavani, který se ve vápně ocitl úplně sám, pálil z halfvoleje, nicméně svým pokusem jen otečoval břevno. V 58. minutě se uruguayskému ostrostřelci dokonce podařilo rozvlnit síť, nacházel se ovšem v těsném ofsajdu, a tak jeho branka nemohla být pro porušení pravidel uznána.

V 66. minutě již PSG přece přidal svou třetí trefu v tomto utkání. Neymar se chopil exekuce přímého volného kopu a udělal to mazácky. Ve zdi totiž vyskočili Teodorczyk spolu s Dendonckerem, Brazilec našel skulinku mezi nimi a trávníkem, procpal balón onou mezírkou a u tyčky překonal marně se natahujícího Selse.

Na poslední čtvrthodinku se do hry podíval rovněž Di María, jenž v 74. minutě nahradil neustále nebezpečného Cavaniho, a právě argentinský náhradník si vzal dvě minuty před koncem poslední slovo. Rozeběhl se v plné rychlosti na bránu a ve správnou chvíli svou levačkou elegantně přeloboval vyběhnuvšího a bezmoceného Selse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
KingMaster13

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Kixi Syhimour

2:0

Reagovat
oli9

Cavanimu neuznali ještě tak 5 golu kvuli offsidu ne co sem viděl sestřih

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele