čtvrtfinále - 1. zápasy
04.04.2018 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Barcelona nasázela hostům čtyři branky a k postupu má blíž

Barcelona si jednoznačně poradila s AS Řím a má nakročeno do další fáze. Hodně jí k tomu pomohly dvě vlastní branky hostí, ale také perfektní závěr pečetěný gólem Suáreze. Branka Edina Džeka hosty nevykoupila.

Barcelona dostala velmi příjemného soupeře a při losu si mohla malovat snadný postup. Dobře si vzpomínala na to, jak naposledy zničila AS Řím šesti góly a hodlala to dnes večer na Camp Nou zopakovat. K dispozici byla esa jako Messi, Suárez, Busquets, Umtiti, Iniesta nebo Alba.

Římané jeli do katalánské metropole s odvahou, neboť dnes neměli co ztratit. Trenér Eusebio Di Francesco před zápasem vzpomínal na oslavované zápasy s Atléticem nebo Chelsea, které AS rovněž překvapivě zvládlo. V ostře sledovaném duelu si Vlci museli poradit bez Nainggolana a Ündera, dvou osobností poslední doby. Šanci dostali Peres, Pellegrini, Kolarov nebo Florenzi.

Římanům se proti favoritům celkově moc nedaří a také dnešní duel by se dal označit jako utkání Davida s Goliášem. Davidovi navíc chyběla motorová myš jménem Radja Nainggolan, který usedl jen na tribunu vedle Contiho s Tottim. A od začátku byla jasně vidět převaha Barcelony, především pak ve středu pole. Barceloně trvalo jen chvíli, než vstřelila branku. Náběh Suáreze byl ale sudím posouzen jako ofsajd.

Domácí Bluagranas naprosto kontrolovali hru a poklidně kombinovali, což jim hosté usnadňovali velmi častou a nervózní ztrátou míče. Pád Edina Džeka byl rovněž posouzen jako nezaviněný. Domácí hvězdy elegantně kombinovaly, měnily směr i tempo hry, a hosté nestíhali. Špatná komunikace dvou obránců AS vedla k ráně Rakitiće, jehož radost zastavila tyč!

Velmi pohlednou a rychlou kombinaci Barcelony zakončil tvrdou ranou Luis Suárez a brankář Alisson měl co dělat, aby jeho ránu k tyči vyrazil! Nakonec to byl vlastní hráč, který překonal brazilského brankáře. Ve snaze utnout útok Messiho odpálil míč do vlastní brány Daniele De Rossi, na jehož umístěnou střelu neměl Alisson nárok!

Římané neměli mnoho šancí, ale jedna z mála byla opravdu zajímavá. Pellegrini si zpracoval míč na hraně vápna a byl faulován Umtitim. Nabízenou šanci ale sám faulovaný neproměnil a z osmnácti metrů mířil jen do zdi. Druhý poločas začal pro AS minimálně po herní stránce mnohem lépe. Florenzi poslal krásný pas do vápna a Diego Perotti hlavou mířil na zadní tyči těsně vedle!

Římané působili dojmem, že se jim dopředu vlastně ani moc nechce. Barcelona dnes nebyla příliš ve své kůži a za těch 50 minut toho mnoho nepředvedla. Přesto dokázala vstřelit druhou branku, třebaže podobně šťastnou. Po Messiho nahrávce mířil do vápna Rakitić, který nahrál velmi přesně na Umtitiho. Mladý stoper sice nejdřív trefil tyč, ale s pomocí zásahu Kostase Manolase dopravil míč do sítě!

Dva vlastní góly. Štěstí dnes zrovna nepřálo římskému AS. Další ránu pro Římany obstaral Gerard Piqué, který není zrovna vyhlášeným střelcem, ale přesto se dnes zapsal do tabulky kanonýrů. Ve správnou chvíli na správném místě, neboť po Suárezově ráně doklepl míč do sítě - 3:0.

Ani za tohoto stavu se ale Římané nevzdali. Diego Perotti nejprve nepřešel přes brankáře ter Stegena, na jehož umění si vylámal zuby. Mnohem úspěšnější byl ale Edin Džeko, který dal Vlkům alespoň nějakou naději. Po větším tlaku AS našel Perotti Džeka, který se obtočil s míčem a přesně zakončil - 3:1! Když pak před koncem zvýšil Luis Suárez na 4:1, byl to pro AS hodně smolný večer.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (663)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele