základní skupiny - skupina A, 4. kolo
03.11.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid zásluhou Nacha porazil Paris Saint-Germain

Nejsledovanější duel úterního programu Ligy mistrů opět nenabídl takovou podívanou, jakou bychom od těchto dvou špičkových klubů očekávali. Real Madrid přesto dokázal na Santiaga Bernabéua díky šťastnému gólu Nacha porazit Paris St. Germain 1:0 a předčasně si zajistil postup do osmifinále.

Začátek utkání nezaujaté příznivce příliš nadchnout nemohl, hra se neustále přerušovala, fotbalisté kvůli zraněním polehávali na trávníku a někteří museli pro zranění i střídat. Ze hry nejprve odešel klíčový středopolař hostů Marco Veratti, jehož nahradil Andrien Rabiot, předčasně do kabin pak odešel i Marcelo, který přepustil své místo Nachovi.

Ještě ve chvíli, kdy byl Marcelo na hřišti, mu po levé straně utekl agilní Serge Aurier, přihrál pod sebe Matuidimu a defenzivní záložník PSG ukázal, že zakončování není jeho hlavní devízou a ve vynikající pozici poslal míč pouze do rukavic Keylora Navase. Krátce nato ještě po pěkném prostrčení od Maxwella zakončoval Zlatan Ibrahimović, dobře myšlený obstřel švédského kanonýra však bránu o kousek minul a stejným výsledkem dopadla i jeho následná rána z přímého kopu.

Ačkoliv byli Pařížané mnohem aktivnější, do vedení šel z čista jasna Real. Propagačního střelu Toniho Kroosa z nějakých dvaceti metrů zblokoval Thiago Silva, za odraženým balónem směřujícím někam do rohu velkého vápna se trochu nepochopitelně vydal brankář Trapp, jenž si svou chybu následně uvědomil a snažil se zacouvat zpět, už ale bylo pozdě - střídající Nacho v pohodě zakončil do poloprázdné brány a bývalý gólman Frankfurtu se musel červenat. Nutno dodat, že při tomto momentu mu nepomohl ani spoluhráč Di Mária, když souboj s Nachem naprosto vypustil.

Srovnat mohl další nový muž na trávníku - parádní rána Rabiota z halfvoleje ovšem skončila pouze na pravé tyči a o chvíli později pak talentovaný záložník zamířil těsně vedle. Po dlouhé době se pak v šestnáctce soupeře objevil i Bílý balet, jenomže Kevin Trapp byl tentokráte na místě a šanci Isca zlikvidoval. Poslední slovo v prvním poločase měli nicméně znovu hosté, po perfektní přihrávce Di Maríi se na Navase řítil Cavani, domácí jedničku se snažil přehodit, jeho zakončení však scházela potřebná razance a míč směřující do brány stihl odkopnout navrátivší Varane.

Ve druhém poločase družina Rafaela Beníteze zlepšila svůj výkon a hru měla víc pod kontrolou. Čas od času si také vytvořila zajímavou příležitost. V 56. minutě vylekal Trappa David Luiz, který nepříjemně tečoval pokus Isca. Hodně aktivní byl po svém příchodu na hřiště Lucas Vázquez a čtvrthodiny před koncem si mohl připsat asistenci - to jen kdyby po Vázquezově výborném centru Isca nevychytal Kevin Trapp. Ten o sedm minut později bravurně pokryl i tutovku svého krajana Kroose a své zaváhání z úvodního dějství tak několikrát odčinil.

Francouzský mistr po změně stran už tolik nebezpečný nebyl, přesto stál v závěru jen vlásek od vyrovnání. Minutu před koncem dostalo PSG skvělou šanci po faulu Casemira, Di Mária ale krásnou střelou z přímého kopu pouze rozezvučel břevno. Real si tak připisuje vydřené a především velmi cenné vítězství.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (970)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele