základní skupiny - skupina C, 1. kolo
15.09.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Galatasaray SK - Atlético Madrid 0:2

Atlético Madrid si odvezlo tři body z Istanbulu, kde porazili místní Galatasaray 2:0. O výhře hostů rozhodly dvě trefy Antoine Griezmanna z první půle. Turecký celek si přes územní převahu v druhém poločase nevypracoval soustavný tlak, Rojiblancos naopak prokázali dostatek zkušeností a vykročili za postupem ze skupiny.

Úvod zápasu byl poměrně vyrovnaný. Taktika obou trenérů byla zpočátku založena na odpovědné obraně, takže šancí bylo dlouho pomálu. Oddaní fanoušci tureckého klubu ale na stadionu vytvořili opět elektrizující atmosféru. S postupem času se přeci jen více prosazovalo Atlético, které směrem dopředu působilo nebezpečnějším dojmem. Hodně byl vidět Vietto, jenž po letním přestupu z Villarrealu debutoval v základní sestavě Atlética.

A byli to právě hosté, kdo uštědřil svému soupeři první úder. Bleskem z čistého nebe byla akce Atlética z 18. minuty, kdy z pravé strany přihrál Juanfran na hranici velkého vápna Griezmannovi a nikým nehlídaný francouzský forvard zamířil přesně k tyči - 0:1! Otřesení Turci kopili další hrubky a vzápětí pálil z podobného prostoru nebezpečně Saúl Ñíguez. Ofenzivní smršť Madridských pokračovala a ve 25. minutě se skóre měnilo podruhé. Po Kokeho centru hlavičkoval do nebezpečného prostoru před bránou Godín a Griezmann mohl z bezprostřední blízkosti podruhé napálit míč do sítě - 0:2!

Tragickou půlhodinu se pokusil pro domácí zachránit Sneijder, ale s jeho dalekonosným pokusem si gólman Oblak poradil. Fotbalovou kvalitou dnes Istanbulští na svého soupeře nestačili a Atlético mohlo s dvougólovým náskokem v zádech číhat na příležitosti k rychlým výpadům. I přes to si Galatasaray dokázal vypracovat šance zejména v poslední pětiminutovce. Bulutova hlavička ve 42. minutě ani jeho následná střela v tísni o minutu později však velké nebezpečí nepředstavovaly. Zato hlavičkující Denayer byl ve 44. minutě skórování o poznání blíže, míč však pouze proletěl těsně kolem pravé tyče.

Momentum z koncovky první půle si domácí dokázali přenést i do začátku druhého dějství, žádnou výraznou příležitost si však domácí dlouho nedokázali vypracovat. Výjimkou byla Podolského přízemní střela v 51. minutě, která ale skončila zhruba dva metry mimo Oblakovu svatyni. Čím dál otevřenější ofenzivní styl se Hamzaoğluovu výběru mohl hrubě nevyplatit v 57. minutě, kdyby Martínez při rychlém protiútoku nechyboval při přihrávce ještě před velkým pokutovým územím.

Istambulským nešlo upřít snahu, ale v útočné fázi jim zoufale scházela přesnost. Jako v 66. minutě Yilmazovi, hrotový útočník Galatasaraye po centru z levé strany hlavičkoval příliš vysoko. Atlético si v poslední půlhodince především zkušeně hlídalo náskok a drželo své soky daleko od nebezpečného prostoru. Turci se tak snažili prosazovat ze střední vzdálenosti, míče letící mezi tři tyče ale s přehledem pohlídal hostující gólman Oblak.

Poslední desetiminutovka opět patřila Atléticu. V 86. minutě se na domácího brankáře Musleru řítil osamocený Griezmann. Čtyřiadvacetiletý útočník ovšem ztroskotal na vyběhnutém gólmanovi Galatasaraye a hattrick nedokonal. Druhá půle tedy branku nepřinesla a Simeoneho výběr tak bez větších problémů udržel dvoubrankový náskok. Atlético si spravilo chuť po víkendové porážce a nabralo sebevědomí do dalších týdnů. Turci naopak pokračují v nevýrazných výkonech a na případný postup ze skupiny se budou muset ještě hodně nadřít.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V tureckem kotli to bude tezke pretezke...tip X...2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X2.

Reagovat
Infernoqt

1-2

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
EverlastD

1:4

Reagovat
Lorcan

Atletico vyhraje na lepší efektivitu , tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra domácích

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Atletico nebude lepsim tym,jal se ocekavalo. Ale promeni vse,co se promenit ma,naopak Galatasaray spolehaji na sva zajimava utocna jmema,bude hrozit z brejku,avsak malo ktery bude nebezpecny.

Reagovat
Pasha

GAlatasaray je doposiaľ veľkým sklamaním pre mňa, napriek menám sa výsledkovo trápia, Atlético napraví domáce zaváhanie s Barcelonou, 0:2 (Griezmann, Jackson)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Switchback

0:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Siqueira; Tiago, Saúl; Griezmann, Vietto, Koke; y Jackson.

Reagovat
Lorcan

Atletico s odvážnou sestavou místo O. Torrese je tam mnohem ofenzivnější Vietto

Reagovat
smazaný uživatel

gala atletico válcujte kluci

Reagovat
smazaný uživatel

dobře atleticoooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

aha, takže gala v pytli,

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas ze strany Atlética dominance a zatím nejlepší fotbal nové sezóny. Griezmannovo zakončení mě opakovaně dostává do extáze. Jestli existuje chladnokrevná přesnost a estetika v jednom, tak je to právě jeho zakončení. Galatasaray se postupně dostával do hry. Do vyložené šance se sice pořádně nedostali, ale náznaků tam měli spoustu. Solidní výkon Atlética podtrhla na závěr spektakulární kolmice mladého Olivera, který vybídl Griezmanna k hatricku. Francouzský šikula však tentokrát výjimečně selhal, neboť neprostřelil dobře vyběhnuvšíhu Musleru. A nutno podotknout, že v případě altruistického řešení mohl do prázdné v této situaci skórovat Fernando Torres.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele