základní skupiny - skupina D, 5. kolo
21.11.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Manchester City s Realem remizoval a v Lize mistrů končí

Dobojováno. Jeden z nejkvalitnějších týmů v Evropě se loučí s Ligou mistrů už po základních skupinách. Manchester City musel porazit Real Madrid, ale uhrál jen remízu 1:1. Dlouho prohrával po brance Benzemy, ve druhém poločase vyrovnal z penalty Agüero. Díky výsledku v Amsterdamu je taktéž Real už jistým postupujícím.

Úvod zápasu jednoznačně ovládli svěřenci Josého Mourinha, který si v něm připsal stý start v Lize mistrů. Hned první větší šance skončila gólem. Z pravé strany perfektně odcentroval Angel Di Mária na zadní tyčku a Karim Benzema bez dozoru z prvního doteku překonal Harta - 0:1.

Tlak Realu ale pokračoval, čtyři minuty po první brance Ronaldo našel u bližší tyče Khediru, který hlavou minul. Prakticky vzápětí pak spálil dvojitou šanci portugalský génius. Xabi Alonso vyslal Ronaldo do samostatného nájezdu a hezoun z Madeiry přeloboval vyběhnuvšího Harta. Na brankové čáře jej však zastoupil Zabaleta, který míč ve spěchu odkopl zpět k Ronaldovi. Jeho další střelu ale vyrazil Hart.

V polovině prvního dějství měli madridští ještě jednu gólovku, to když Sami Khedira pronikl skrz tři obránce City do šestnáctky, jenže ztroskotal na pohotovém Hartovi. Jenže tím aktivita Realu skončila. Ve zbytku duelu už hrozili prakticky jen domácí, jejich převaha se projevila především ve druhé půli.

V té první zazlobili jen párkrát. Agüero zpoza vápna vypálil tvrdě a Casillas musel vyrážet na roh. Radost v ochozech vzbudil i drzý průnik Maicona, jenž si narazil právě s bývalým střelcem Atletica Madrid, avšak následně střílel z hranice šestnáctky vedle. Stejně dopadl i po půlhodině hry z přímého kopu Kolarov.

Po změně stran už byla převaha Man City znatelnější. Už čtyři minuty po změně stran mohl jít sám na branku Agüero, ale pokopl si míč příliš a Casillas jej včas sebral. Španělský brankář se vyznamenal ještě více v 64. minutě. Maicon poslal do vápna střílený centr, našel na zadní tyčce Agüera, který měl snadnou pozici. V tu ránu se ale přesunul k tyči právě reprezentační gólman mistrů světa i Evropy a fantasticky téměř jasný gól vyrazil.

Krátký byl až na pokutový kop. Stalo se to dvacet minut před koncem. Yaya Touré krásně našel před vápnem Džeka, ten předal do vápna Agüerovi, jehož stáhl při postupu k brance Arbeloa. Nejenže sudí odpískal penaltu, ale ukázal obránci i druhou žlutou kartu. Sám poškozený Argentinec pak precizně z puntíku vyrovnal na 1:1. Takhle utkání i skončilo a Man City v Lize mistrů končí. Real naopak postupuje.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (631)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele