osmifinále - 1. zápasy
23.02.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Gómez v závěru rozhodl o výhře Bayernu na půdě Interu

Bayern gólem Goméze v první minutě nastavení překvapil Inter a pomstil se mu za ani ne rok starou porážku z finále Ligy mistrů. Do letošního čtvrtfinále má tedy před domácí odvetou výrazně blíže. Utkání bylo poměrně hojné na brankové příležitosti, ale až do devadesáté první minuty ne a ne spadnout míč do branky. Činil se hlavně nejlepší hráč zápasu, hostující brankář Thomas Kraft.

Právě jednadvacetiletí brankář se stal ústřední postavou zápasu, domácího kanonýra Eto'a doháněl k šílenství, když vychytal hned několik jeho gólových šancí. Jeho fantastické reflexy na brankové čáře byly hlavním důvodem úspěchu Bayeru a nebýt jeho, odvezli by si Bavoři ze stadionu Giuseppe Meazzy pořádný debakl.

Inter začal zostra a první šance přišla hned v první minutě zápasu, po Sneijderově centru pálil debutant milionářské soutěže Ranocchia z voleje vedle. Na další vzruch před brankami se čekalo až do dvacáté minuty, kdy se však na druhou stranu roztrhl pytel a do konce poločasu bylo k vidění hned několik (desítek) šancí.

První nebezpečnou akci Bayeru obstaral Luiz Gustavo, jehož rána z dálky zamířila těsně vedle pravé tyče Césara. Hned z protiútoku zahrozili i domácí, na levé straně se uvolnil Eto'o a po souboji s Lahmem se dožadoval penalty, jenže zbytečně. Hned o minutu později na sebe znovu upozornil lemonový bomber Gustavo, tentokrát míč tečoval Ranocchia a bylo z toho nebezpečí v podobě olíznutí levé tyče.

Jak se lámala první polovina úvodního dějství na druhou, zakombinovali na pravé straně Maicon s Eto'em, přičemž druhý jmenovaný se uvolnil až do pokutového území, kde naservíroval míč Cambiassovi, toho ale v obrovské šanci vychytal skvělý Kraft.

Běžela čtyřiadvacátá minuta, když se přes toporného Chivua obtočil Robben a přesným centrem našel přesně hlavu Ribéryho, který, ač hráč menšího vzrůstu, vyhrál souboj a hlavičkoval do břevna! O čtyři minutky později se vydal na první nebezpečná výpad německý kapitán Lam, naservíroval míč na hranici penalty Gomézovi, ten však v průběhu celého zápasu zkazil, co se dalo.

Jedenáct minut do konce první půle se k odraženému míči na hranici šestnáctky prokousal Eto'o, dlouze nepřemýšlel a levačkou poslal míč k tyči, kde ovšem již byla vytasená ruka Krafta, jakoby německý brankář věděl dopředu, kam míč půjde. Do prvního poločasu se vešla ještě nebezpečná střela aktivního Maicona, proti které ale Kraft zasahovat nakonec nemusel.

Do druhé půle vlétl Bayern jako utržený ze řetězu, první šanci měl Thomas Muller, jinak téměř neviditelný, minutu po přestávce však mohl, a asi i měl, dát gól. Devět minut bylo odehráno, když se Schweinsteiger ve středu pole nádherně uvolnil a posunul míč na Robbena, který se uvolnil a pravačkou nastřelil tyč Césarovy branky.

Největší šanci Interu v celém utkání měl Esteban Cambiasso, ke kterému nešťastně vyrazil míč skvělým zákrokem proti střele Eto'a Kraft, argentinský záložník ale ležícího gólmana přehodil, stejně jako branku, asi o pět metrů.

Deset minut před koncem se do obrovské šance dostal střídající Oharka, jenže kde se vzala, tu se vzala pravá ruka fantastického Krafta a vytěsnila míč mimo dosah domácích útočníků. Do konce zbývalo šest minut, když se k rozehrávce volného přímého kopu připravil Sneijder a jeden hráčů ze zdi jeho střelu tečoval těsně nad břevno.

Z následného rohového kopu mohl přijít rozhodující gól, ale to by v bráně Bayeru nesměl stát bezchybný mladík Kraft, jenž neuvěřitelným reflexem chytil hlavičku Ranocchiy. V první minutě nastavení vypálil z velké vzdálenosti Robben, jeho tvrdou přízemní ránu vyrazil Julio César pouze k úplně volnému Gomézovi a ten dorazil míč do opuštěné branky. Vše špatné odpuštěno, Mario!

Bayern tak zvítězil na hřišti Interu 1:0 a do odvety půjde jako jednoznačný favorit na postup, na domácím stadionu mu ke stvrzení sladké pomsty stačí i remíza.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (796)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele