čtvrtfinále - 1. zápasy
09.04.2003 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - FC Barcelona 1:1

Barcelona zůstává neporažena a má nakročeno do semifinále

Zápas mezi Juventusem a Barcelonou sliboval dobrý fotbal, skutečnost však diváky možná zklamala. Zvlášť začátek zápasu, který provázela řada velkých nepřesností, nebyl příliš záživný a oběma týmům trvalo poměrně dlouho, než se rozehrály.

První náznaky šancí přišly po deseti minutách. Nejprve na jedné straně zahrával přímý kop Pavel Nedvěd, na jeho centr však žádný ze spoluhráčů nedoskočil a míč skončil v náruči brankáře Bonana. O chvilku později se na druhé straně prezentoval Xavi Hernández, ale přízemní střelu z dálky namířil vedle branky.

V 16. minutě zápasu přišla první větší šance a s ní i první gól. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu centroval Nedvěd, Paolo Montero vyhrál hlavičkový souboj, Alessandro Del Piero sice nůžkami Bonana nepřekonal, ale míč se odrazil zpět k Monterovi a ten nekompromisně zavěsil – 1:0.

V následujících minutách byla mírně lepším týmem Barcelona, pak však začali domácí aktivně napadat a využívat chyb, které obránci hostů dělali. Ve 32. minutě se přes Nedvěda a Tudora dostal míč ke Camoranesimu, ten nacentroval před branku, ale Igor Tudor svou hlavičku namířil vysoko nad. O dvě minuty později se Barca dostala do brejku, ten však zakončil Riquelme střelou z dálky, která Buffona neohrozila. Chvilku poté na druhé straně po křídle unikl opět Camoranesi, hledal nabíhajícího Pavla Nedvěda, těsně před ním ale odvrátil Thiago Motta.

Ve zbytku prvního poločasu se Barcelona dostala do několik pološancí, receptem na obranu Juventusu se zdála být hra po křídlech. Ovšem z průniků Overmarse a Reizigera nevzešla ani jedna přímá střela na branku.

Také ve druhé půli se začalo hrát v podstatě až po deseti minutách. Nejprve Buffona ohrozil Xavi, svůj volej po centru zprava však namířil přímo na italského reprezentačního brankáře. V 55. minutě měli velkou příležitost domácí, když Nedvěd uvolnil Zambrottu a ten našel na hranici vápna volného Davidse. Nizozemský záložník vystřelil, míč se odrazil k Del Pierovi, který místo přihrávky lépe postaveným spoluhráčům zkusil nůžky a Bonano míč vytěsnil na roh.

Další slibná šance Barcelony přišla v 67. minutě, kdy se po akci Mendiety a Motty ke střele dostal Mark Overmars, míč však obrana Juventusu zblokovala. Za dalších deset minut byli hosté úspěšnější a bylo vyrovnáno. Patrick Kluivert vyslal dopředu Michaela Reizigera, ten přihrál do vápna Saviolovi a argentinský mladík se štěstím skóroval – 1:1. Jeho střelu by Buffon pravděpodobně kryl, kdyby její směr tečí nezměnil Montero. O chvilku později mohlo být pro domácí ještě hůř, po pravé straně se až před Buffona dostal Kluivert, z úhlu jej ale nepřekonal.

Závěrečné minuty patřily pochopitelně tlaku domácích a jejich snaze o vstřelení vítězného gólu. Jednu z hlavních rolí hrál opět Pavel Nedvěd, který nejprve prověřil Bonana prudkou střelou z přímého kopu a poté z úhlu pálil mimo. V poslední minutě nastavení měl velkou příležitost střídající Marco Di Vaio, který šel po přiťuknutí od Zalayety sám na branku, kromě Bonana však obstřelil i pravou tyč.

Favoritem na postup do semifinále je Barcelona, v domácím prostředí jí stačí jakákoli výhra nebo i bezbranková remíza. Oba týmy by však měly něco udělat se svou hrou, protože výkon, jaký dnes předvedly, by v semifinále nemusel stačit. Včerejší utkání Real – Manchester, z nějž vzejde semifinálový soupeř pro vítěze dvojzápasu Juventus – Barcelona, totiž nabídl mnohem atraktivnější a lepší fotbal.

Autor: Petr Starý

Komentáře (65)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barelonu v tomto ročníku LM nic nezastastaví.Bareclonští hoši Juventus rozstřílí!!!!! Hladce postoupí,pak vyřadí Real, a finále půjde hladce jako hlrny do krku.ve finále bude hrát asi s AC. A k tomu přáteláku: Gerard je skvelý! Po dlouhé pauze mu to opět jde,dal HAT-RICK a rozhodl zápas.

Reagovat
HOST*Dohny

Ty blbe Juve jim da na prdel ze se s toho nespamatuju nejaky Saviola ani nevim co to je

Reagovat
HOST*Grawen

Tak to si docela věříš "Barceloňáku". Barca dostane doma 2:0 a ještě budou rádi. Juventus bude první nejenom v serii A...

Reagovat
Josifek

No,myslim si,že barca bude mít na Del alpi co dělat.Vidim to na 2:1pro Juve!!!

Reagovat
antimadrista

Myslim, že remíza by Barce stačila, protože rozhodující utkání se hraje na Nou Campu a tam "culés" Barcu dotlačej k výtězství.

Reagovat
HOST*Baceloňák

Já si myslím,že to bude o 1 gól pro Barcu. A na El Camp Nou to bude tak 3-1. Ale ještě že to budou dávat v TV,myslel jsem,že se na Barcu úplně vykašlou a dají jí jenom ve finále.

Reagovat
antimadrista

No je taky čas, to je poprví v letošní sezoně co ČT vysílá Barcu, doufám že to bude komentovat Bosák.

Reagovat
HOST*Dohny

to by sa tam nejdriv mosela dostat Davids jim da tak 2 gole a Di Vaio tak 5

Reagovat
HOST*antibarcelonista

Ve španělské lize jste skoro vypadly v lize mistrů jste měli hodně štěstí a nějakej šitskej devátej tým ve španělské lize který se na 100% nedostane ani do poháru UEFA nezmůže nic v lize mistrů,takže vsadím na 'Medvědovce Nedvědovce',na JUVENTUS......... Juvé do toho.

Reagovat
antimadrista

Mýlíš se ve všem co jsi napsal, tým kterej ještě letos neprohrál v LM ani jeden zápas je v tomhle dvojzápase samozřejmě favorit. Kord toho se potkává se slaboučkým Juventusem, který na svatostánku El Camp Nou nemá šanci ani na remízu.

Reagovat
HOST*Marty

Tým který neprohrál v LM ale v lize sere co může??? Hahahahaaa

Reagovat
antimadrista

Uvidíš ve středu.

Reagovat
HOST*dohny

Marty mas recht takovy blbecci z toho jeho El Camp Nou at ten kokot napise na tuto stranku ve ctvrtek vecer uvidime co napise

Reagovat
HOST*Grawen

Barcelona vs. Juventus: 0:2

Reagovat
HOST*

Ty si borec presne tak prohraju s nejakym Vallecanem tak co chcu hrat na Delle Alpi mozna tak proti AC Turin (mozna)

Reagovat
HOST*FC Barca

Barcelona se nedostane do UEFA, protože vyhraje ligu mistrů, takže půjde přímo do hlavní soutěže. Žádnej Juventus je nemá šancu zastavit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

V jednom má antibarcelonista pravdu. Barca hrát UEFU nebude,protože vyraje LM,a auromaticky jí bude hrát i v příštím ročníku. Antimadristo,koho máš z Barci nejraději? Tuším,že napíšeš,že všechny,ale já potřebuju vědě jen toho nejoblíbenějšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Zidana.

Reagovat
antimadrista

Je to těžký, ale nejraději mám Javiera Pedra Saviolu, Luise Enriqueho a Carlese Puyola. Nejvíc asi Carlese.

Reagovat
HOST*Marty

Nejlepší Barceloňák, je mrtvej Barceloňák!

Reagovat
antimadrista

Asi si chtěl říct, že dobrej američan je mrtvej američan nebo ne?!

Reagovat
Josifek

No,spíš mrtvej Husajn,dobrej Husajn!!!

Reagovat
antimadrista

Američani tu válku prohrajou (aspoň doufám)!

Reagovat
Josifek

No tak to si nech zdát,irácký tanky T70 nebo co maj, nemaj na nejlepší tank na sbětě M1 Abrams,

Reagovat
HOST*Marty

Jasný, Amerietí borci dají tim krysám z Iráku porádni na prdzek!!!

Reagovat
antimadrista

Dobrá zpráva, včera se zranil Trezeguet a Nedvěd, oba jsou pochybný pro středeční zápas, Trezeguet je na tom prej hůř. Barca nejspíš bude bez Franka de Boera.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca by neměla ztrácet body,jetli chce pomýšlet na umístění v 1. šestce. 2 góly z penalt dokážou pořádně naštvat.Nevýhoda je,že zrona zápasy tak težkým soupeřem bude hrát Barca bez diváku,ti hráčům dokážou pozvednout sebevědomí.

Reagovat
smazaný uživatel

A SAKRA!!! To co,co jsem předchvílí psal jsem chtěl napsat k Villarealu. sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda je taková, že Juve náhradu za Nedvěda s Trezególem prostě nemá. Odpovědnost Del Piera s Camoranesim se tím daleko zvýší. Ale pozor! Dát Buffonovi branku není žádná legrace - klidně to může skončit 1:0. A to by mohlo být rozhodující.

Reagovat
Josifek

Doufám,že bude hrát Nedvět a Trezeget,protože di Vaio je docela zoufaalej.Barca by si měla dát pozor na Del Piera,když může kopat standartku pár metrů za vápnem,tak je to jasnej gol, v tom na něj má akorát Henry.

Reagovat
HOST*Antič

Match na Delle Alpi by se měl podobat zápasu na San Siru proti Interu.Barca bude dobře bránit a hrát na brejky.S tím rozdílem že jí jeden utok vyjde.Kdo viděl bezradný Juventus proti AC Turin musí mi dát za pravdu.Obrana Bianconeri mi připadala jako nejhorší v Serii A.V obraně bude asi největší problem Buffon.I tak si však myslim že Juventus-Manchester 0:3 nebyla náhoda

Reagovat
HOST*Antič

Skvělá zpráva:Enrique s F.DE Boerem jsou fit a cestují do Turína.Zejména Enrique je pro team velkým posílením.I když asi nenastoupí od začátku.Mohl by ale rozhodnout celý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca má skvělou obranu-Puyol,F. De Boer,Sorín,Gabri.... Tihleti borci neudělají jen tak nějakou chybu,a jetli nastoupí Cocu,bude se stahovat dozadu,tak se Juve do vyložené šance dostne asi 3 za celý zápas. Naopak Juventus bude chtít útočit a vzadu budou zůstavat 2 nebo 3 hráči a Barca využije brejkové hráče,skončí to 0-1 nebo 1-2 pro nás. Riquelme bude v polovině střídat Luise. Taky by bylo dobré,kdyby se do hry dostal Gerard. Ten zápas si určitě nahraju!!!!!

Reagovat
antimadrista

Cocu ještě dlouho hrát nebude, ale doslova la bomba je návrat Luise Enriqueho. Jak psal Antič, Luis je pro Barcu strašně důležitej, je to symbol Barci, hráče dokáže neuvěřitelně vyhecovat, doufám že nastoupí. Nedvěd by nakonec měl hrát a podle inforací ho bude mít na starosti Thiago Motta. No máme se na co těšit. NEZAPOMEŇTE NA PŘÍMÍ PŘENOS NA ČT 2! forca barca

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem opravdu zhrozen z vašich názorů. Takže obrana Juve je nejhorší v Serii A? No já na RAI sleduji pravděpodobně úplně jinou soutěž! Ti obránci sice nepatří ke světové špičce, ale hrají spolu už strašně dlouho a ubrání prakticky kohokoliv. O bezchybnosti de Boera a spol. bych taky raději pomlčel. Bohatě stačí, co natropili v letošní sezoně. Ach ten váš neutuchající optimismus, Barca maximálně zremizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš?!? No já bych to viděl jinak,skončí to o gól pro Barcu!!!! Už teď odpočítávám čas,kdy to začne!! A s tím Luisem,mám obavy,že vystrčí ze základu Juana Romana,ale i kdyby,Riquelme je dost dobrý na to,aby si to místo vybojoval znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Už se taky docela těším. Motta má hlídat Nedvěda? To se pro moderní mužstva s prostorovým bráněním nehodí. Odrovnat si jednoho hráče jen kvůli def. úkolům, to už se dnes nenosí.

Reagovat
antimadrista

Já osobně mám radši Luise Enriqueho, protože je to klenot.

Reagovat
PJ

No ten Riquelme se teda předved... Nechápu co na něm vidíte, i poloviční Zidane ho strčí do kapsy (a to Realu nijak nefandim, zvlášť teď :-))

Reagovat
antimadrista

F. de Boer patří pořád mezi defenzivní elitu. A nemáš pravdu, Barca vyhraje, protože nastoupí Luis Enrique! (snad), aspoň Radomir to nevyvrátil.

Reagovat
HOST*Pinec

Doufám že to čteš Josífku ty Madridská nulo.Protože Barca opět potvrdila že je supr.Už se těším na semifinále jak vyklepneme ten tvůj zapráskaný Real.PS si ubožák protože píšeš samé pi..viny.FORZA BARZA TY DEFO.

Reagovat
Josifek

No,nevííím,čim sem tě tak naštval...ale je mo to celkem jedno. Nebudu zbytečně ztráce¨t čas vymejšlenim nadávek pro tebe,vůbec mi za to nestojíš!!!

Reagovat
HOST*Marty

Jasný, kašli na něho, vždyť jsme viděli ten úžasný výkon Barci.. Se štestím se jí povedla remíza.....

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená plichta. Ten fotbal za moc nestál, na čemž měli zásluhu oba dva týmy. Juve hraje již delší dobu na náhodu. Buď Nedvědovi vyjde střela, Alexovi klička nebo se povede nějaký centrovaný míč Camoranesimu. Lippi to asi s opatrností přehnal a po zásluze na to dojel.

Reagovat
antimadrista

Máš pravdu, fotbal nic moc a byla to zasloužená remíza. Ten Saviolův gol má cena zlata, Barca ale je defacto v semifinále.

Reagovat
HOST*Barceoňák

Riqeulme za moc nestál,zato Reizigrovi se ten math dost povedl,ale Luis měl nastoupit mnohem dříve! I tak to bylo super,při Javierovém gólu jsem mále porodil,už když Patrick nahrával Reizigrovi z otočky,už jsem viděl,že z toho bude gól. Na Camp Nou nám stačí 0-0 a mužem se těšit na Real.

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, Reiziger se vyznamenal, myslim si, že patří do základu. Stačí nám 0-0, ale určitě vyhrajeme. Juve bude muset na Nou Campu útočit, takže do zápasu bude muset vyjít mnohem ofenzivněji a riskovat v obraně, což je pro Juve rozsudek smrti.

Reagovat
HOST*Marty

Jenom aby jste se nakonec všichni nedivily, to by byla sprška, co??? Ale vždyť je to jedno, jestly Barcu vyřadí Juve, nebo REAL.............

Reagovat
Josifek

Ta první půlka ještě ušla,ale prvních 15minut z 2.půlky,byla nepředstavitelná nuda,chvíli měla míč barca,pak ho ztratila,to samý udělal i Juve,a pořád do kola...Riqelme hrál dost nepovedenej zápas,zbytečně zbrzdil a zkazil dvě slušně se rozvíjející šance.Saviola byl zase v 1.půli úplně neviditelnej... Lippi měl zvolit ofenzivnější rozestavebí,měl postavit aspon Di Vai...

Reagovat
PJ

No ja nevim me se nijak zvlast nelibila ani ta prvni pulka. Vzdycky si dali dve tri prihravky a pak to odevzdali, nebo to nakopli dopredu a tam nikdo. Saviola - ten kdyby nedal ten stastnej gol tak by za celej zapas nebyl vubec videt. Riquelme - pomlcim, skoda slov... Reiziger, Kluivert, Overmars - kdyby je Barca nemela tak by byla absolutne trapna, to byli jedini kraci kteri byli videt (a moc to nekazili)...

Reagovat
PJ

Abych se vyjadril i k Juventusu - dobre hral hlavne Zambrotta, Nedved se nijak extra nepredved ale ani nezklamal, naprosto propad Del Piero, ten mel jit dolu uz o pulce... Jestli budou oba tymy takhle pokracovat, tak je uplne jedno, kdo z nich postoupi, protoze v semifinale dostanou na prdel. At uz od Realu nebo od Manchesteru...

Reagovat
HOST*Marty

ABSOLUTNĚ souhlasím, až na ten konec, bude to REAL.

Reagovat
smazaný uživatel

Del Piero nejenže gól nedal, on se taky paradoxně zasloužil o vyrovnání. Zkazil přečíslení a pak už to šlo jedna dvě. Zambrotta je strašně rychlý. Více se hodí na kraj obrany než zálohy, přece jenom není tak technicky zdatný, což v obraně tolik nevadí.

Reagovat
antimadrista

Ha Ha Ha

Reagovat
antimadrista

Souhlasim, ale to Juve zkazil celej zápas svim tipickym italským defenzifním přístupem. Antič řekl tohle "na Nou Campu uvidíte jinou Barcu".

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol byl celkem taky dobrý,ale znám ho i lépe. Na Nou Campu to bude jasná záležitost,ale měli bysme si dávat poroz na juventuský útok,skončí to 2-0 pro nás. Luis by ale měl nastoupi tak sapoň na celý jeden poločas,jinak to nemá cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Puyol zahrál tradičně dobře, ale málem se stal v poslední minutě smutným hrdinou. Di Vaio ho přesprintoval až moc snadno.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně,při tom jak ho začínal předbíhat,radši jsem si zakryl oči. Ale vše dobře dopadlo.

Reagovat
antimadrista

No jasně, ten konec byl moc nepříjemný.

Reagovat
HOST*Traged

JUVE JE NEJ

Reagovat
HOST*Marty

Aby byl...

Reagovat
HOST*Marty

Aby byl...

Reagovat
HOST*Grawen

Každej kdo si myslí, že postoupí Barcelona, tak má chorej mozek!!! Ve španělský lize hrajou uplný hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš smůlu,ty máš chorý mozek!!!!! Jak můžeš něco takového tvrdit????????!!!!!!! Našim se možná nedaří v La lize,ale v LM,... Ta jěště každému ukáže,co v ní je.

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, Barca má postup v kapse.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele