základní skupiny - skupina H
01.10.2002 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Galatasaray SK - Club Bruggy 0:0

SK Galatasaray si chtěl napravit domácí reputaci po nevydařeném minulém kole, ve kterém prohrál doma s Barcelonou 0:2. Ovšem jak se ukázalo, proti byl houževnatý protivník z Brugg.

Domácí měli sice míč stále pod svojí kontrolou, ale jednoznačně jim chyběla jakákoliv tvořivost. A tak Bruggám vyšel v prvních 45-ti minutách dokonale jejich plán, který byl velmi jednoduchý, nenechávat bojovným Turkům prostor na vlastní třetině hřiště.

Šance měly obě strany, ale byl to především Petr Van der Heyden, kdo byl dvakrát nejblíž k vstřelení gólu. Především přímý kop v 6. minutě z hranice šestnáctky volal po gólu, ale gólman Faryd Mondragon byl zásadně proti. Svou druhou šanci měl Van der Heyden po křižném centru Nora Rune Langeho, ale nedokázal trefit prázdnou bránu.

Šance měl i Galatasaray, to když si Arif Erdem devět minut před koncem poločasu udělal prostor osm metrů od brány, ale gólman Brugg Dany Verlinden předvedl brilantní zákrok. O dvě minuty později brankář Brugg předvedl neméně vynikající zákrok proti Ümitovi Karanovi.

A tak hlavně díky němu se odcházelo o poločase do kabin za stavu 0:0. Zajímavostí je, že Galatasaray ovládl posledních 15 minut prvního poločasu, 60-ti procentním držením míče.

Do 2. půle udělal trénér Galatasaray Fatih Terim změnu a místo neúčinného Hasana Sase nastoupil Elvir Balic. Ale ani Balic, který hru přinejmenším oživil, ani jeho spoluhráči v tureckém útoku se proti houževnaté obraně Brugg neprosadili.

Jako jediný z hráčů, v jejichž popis práce je ofenzíva, si pochvalu zasloužil Arif Erdem, který byl schopen něco vytvořit, ale i jemu se při finální přihrávce nebo kličce často něco nepovedlo...

Jednu s posledních šancí zápasu měl Andres Mendoza, jež nahradil v celku Brugg Nora Langeho,ale při jeho hlavičce 14 minut před koncem, která skončilo vysoko nad, to chtělo asi více klidu. A tak i díky jeho zbrklosti skončilo utkání, v němž přehrávaly obrany útok, 0:0.

Autor: Lukáš Soudek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele