čtvrtfinále - 1. zápasy
03.04.2002 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Panathinaikos FC - FC Barcelona 1:0

Kouč Barcelony Carles Rexach prý měl před zápasem těľký úkol, vybrat z trojice Kluivert, Rivaldo, Saviola dva útočníky do základní sestavy. Vyřeąil to docela překvapivě, jako jediný nastoupil jen Kluivert, v útoku ho doplnil mladý brazilec Rochemback. Ze zápasu nakonec vyąel lépe domácí tým, po sporné penaltě vyhrál 1:0.
Panathinaikos začal velmi aktivně, hned od začátku ohroľoval branku Barcelony. Nic váľného z toho ale nebylo. Do první váľnějąí ąance se ve 13. minutě dostal na druhé straně Patrick Kliuvert, jeho jedovatá střela ąla těsně mimo. Domácí poprvé vystřelili na branku aľ ve 27. minutě, kdy to z dálky pěkně zkusil Mihalis Konstantinou a donutil Bonana k zákroku. Velký rozruch přinesla pětatřicátá minuta, kdy nejprve domácí Goran Vlaovič hlavičkoval těsně nad a na druhé straně hned poté střílel Rochemback vedle. Jinak nudný první poločas skončil bez gólů a i bez nějakých větąích ąancí.
Druhý poločas začas stejně jako ten první skončil, moc ąancí se neurodilo. V 64. minutě otestoval Bonana volejem z 25 metrů střídající Derek Boateng, poté Nikopolidis zneąkodnil pokus Kluiverta. V 72. minutě se na hřiątě dostal Rivaldo a na hře Barcelony to bylo znát. Domácího gólmana otestoval pěknou střelou zpoza vápna, chvíli po něm Francesco Abelardo hlavičkoval mimo. Jedenáct minut před koncem zápasu pronikal do vápna Barcelony Joonas Kolkka, Abelardo mu skočil pod nohy, zasáhl současně míč i nohy finského reprezentanta a rozhodčí překvapivě ukázal na značku pokutového kopu. Bassinas poslal gólmana Barcelony na opačnou stranu, neľ kopl míč a zajistil tak Panathinaikosu vítězství - 1:0. Hostům se rozhodnutí rozhodčího moc nelíbilo, o pár minut později dostal Bonano kartu za stálé protesty. Ke konci zápasu se jeątě do ąance dostal výborný Kolkka, Abelardo ho ale včas a čistě odzbrojil.
Situace před odvetou je sice stejná, jako v duelu Liverpool - Leverkusen, ale větąí ąanci na postup má asi Barcelona.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele