základní část, 2. kolo
30.07.2023 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jan Kliment (vpravo) a Lukáš Hejda (© AFP)

Plzeň stále čeká na výsledkové obrození, Štruncovy sady rozesmutněl v nastavení Šašinka

Viktoria Plzeň remizovala ve druhém kole Fortuna ligy v domácím zápase s Hradcem Králové 1:1. Třetí tým minulé sezony sice vstoupil do zápasu aktivně, i z důvodu vydatného deště se však následně hra vyrovnala. Přesto se Západočechům podařilo devět minut před koncem otevřít skóre, když se prosadil kapitán Lukáš Hejda. Zdánlivý punc na výhru Viktorie pak dal chycenou penaltou Jindřich Staněk, na konci nastaveného času však zvládl za hosty gólově odpovědět střídající Ondřej Šašinka a rozhodl o překvapivé dělbě bodů.

Prohra v Teplicích a pouhá remíza s kosovskou Dritou nedodala Plzni před druhým ligovým zápasem přílišné sebevědomí. Západočeši se v úvodu sezony trápili především v zakončení, když jim v součtu obou zmíněných duelů nestačilo k alespoň jedné úspěšné trefě ani 23 střel. Před týmem Miroslava Koubka nyní stála výzva v podobě Hradce Králové, který v předešlém vzájemném střetnutí v Doosan Areně uspěl. Tehdy však Votroky koučoval právě 71letý Koubek, jenž tak mohl znát na své bývalé svěřence recept.

Zda to bylo právě osobou zkušeného trenéra bylo sice spekulativní, Viktoria ovšem od úvodu skutečně dominovala. Nebezpečným centrům do vápna ale chybělo k dokonalosti několik centimetrů, přibližně v 18. minutě navíc stadion ve Štruncových sadech začal zkrápět mohutný déšť, který tlak Plzně značně otupil. Snaha se rozhodně nedala upřít Tomáši Chorému na hrotu domácího útoku, jeho schopnost udržet míč však nebyla následována přesnými předfinálními přihrávkami spoluhráčů. Na druhé straně působil aktivně Petr Juliš nastoupivší poprvé v kariéře v základní sestavě prvoligového utkání, ani jeho akce ale ke gólovým příležitostem nevedly.

Chvíli po hodině hry zřejmě chtěl rozproudit skomírající atmosféru na stadionu Staněk, jenž až příliš klidnou rozehrávkou téměř nabídl gól napadajícímu Matěji Koubkovi. Snaha mladého útočníka sice vyšla vniveč a většina z osmitisícové návštěvy si mohla oddechnout, z tribun se však stále častěji ozýval pískot. Ten se v 81. minutě povedlo utišit Hejdovi, který ve vápně využil podklouznutí Davida Heidenreicha a v pádu vstřelil premiérový gól viktoriánů v této sezoně. Hradecký bek o pár minut později ulehl i v druhém pokutovém území, k tomu mu ale pomohl loket Jhona Mosquery a kopala se penalta. K příležitosti z 11 metrů se postavil Daniel Vašulín, nicméně střelou k pravé tyči nechal vyniknout Staňka. Votroci na půdě favorita přesto zvládli vyrovnat, když v posledních vteřinách hlavou udeřil střídající Šašinka.

Plzeň tak neukončila své trápení a připsala si do tabulky pouze bod. V příštím kole viktoriáni změří síly 6. srpna s Baníkem, Hradec už o den dříve bude hostit na novém stadionu České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
DidusIneptus

No jo no, Pro Plzeň je těžký dopravit míč do sítě, a když už se to stane, tak stejně nevyhraje. Spartak ukázal Plzeňákům, že na držení míče, kombinaci a nátlaková hra nejsou rozhodující. Umění dávat góly z nabídnutých šanci je to nejdůležitější, a to Viktorie Plzeň bohužel neumí. To prostě dokážou jen zvlášť šikovní hráči.

Reagovat
DidusIneptus

Spartak není žádný borec. Je porazitelný. Pro Viktorii je vyhrát nadlidský úkol. Vyloženého střelce nemají a špílmachra už teprv ne.

Reagovat
DidusIneptus

Jenom snaha nestačí. Včera to samý nám ukázala Hertha v Dusseldorfu - velký úsilí nestačilo na vstřelení gólu, prostě stejnej případ jako Viktorie Plzeň.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele