základní část, 6. kolo
27.08.2023 18:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Další ostrý řez v sestavě Spartě neuškodil. Karviná se dostala do zápasu příliš pozdě

Fotbalisté pražské Sparty porazili v šestém kole Fortuna ligy Karvinou 3:1. Letenští, kteří oproti utkání v Záhřebu udělali v sestavě řadu změn, zadělali na výhru již v první půli, když jako první prorazil obranný blok Slezanů Adam Karabec. Na něj navázal Matěj Ryneš, jenž si připsal premiérový zásah za sparťanské áčko. Triumfu úřadujícího mistra nakonec nezabránilo ani zbytečné vyloučení Karabce z 57. minuty. Svěřenci Tomáše Hejduška tedy potvrdili, že celek z hlavního města není jejich oblíbený soupeř, jelikož s ním padli už posedmé v řadě.

Po selhání v kvalifikaci o Ligu mistrů přišla na půdě pohárové Evropy pro Pražany další facka v Záhřebu, který jej poslal na hranu pádu do základní skupiny Konferenční ligy. Během nevydařeného období Letenští ztratili remízou v Teplicích také první místo v české nejvyšší soutěži, kam se dostala Slavia. Karviná mohla být ovšem pro Spartu ideálním odrazovým můstkem k lepším zítřkům, jelikož Slezané uspěli na jejím hřišti jen jednou z šesti předchozích případů.

Diváci se první gólové akce dočkali už po šesti minutách. Karabec si ve vápně narazil s Lukášem Sadílkem a mladý útočník se z bezprostřední blízkosti prosadil prudkou ranou pod břevno. V obrovské příležitosti se objevil ve 25. minutě po dobrém napadání Veljko Birmančevič, který sice procedil balon skrz brankáře Jiřího Ciupu, ale jeho střela skončila pouze na pravé tyči. Karvinští darovali domácím fotbalistům až příliš mnoho prostoru, čehož využil Jakub Pešek, jenž se díky povedené individuální akci dostal k nebezpečnému zakončení. Jeho přízemní pokus ještě Ciupa stěží vyrazil, míč se však odrazil přímo k volnému Rynešovi, který už měl jednoduchou úlohu.

Tým z Letné si sám zápas zkomplikoval v 57. minutě. Karabec úplně zbytečně a mimo hru trefil soupeře loktem do obličeje, za což byl po konzultaci s videorozhodčím předčasně poslán do sprch. I přes početní nevýhodu mohl Spartě definitivně přinést klid Václav Sejk, který získal balon na útočné polovině. Střídající útočník vyřešil nadějnou příležitost pouze střelou do připraveného Ciupy. Karvinský gólman musel zasáhnout i při další šanci Peška. Slezané přesilovku využili až v 82. minutě, kdy se tvrdou ranou zevnitř šestnáctky prosadil Rajmund Mikuš. Pražané ale žádné drama nepřipustili, jelikož třetí trefu zařídil po pěkné akci Patrika Vydry střelou o tyč David Pavelka.

Sparta se tak ziskem tří bodů příjemně naladila na odvetný duel s Dinamem Záhřeb. Ve Fortuna lize jí bude dalším soupeřem 3. září Liberec, Karviná se ve stejný den střetne se Slavií.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele