základní část, 26. kolo
09.04.2023 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta využila nečekaného klopýtnutí Slavie. Na první příčku vytáhl Letenské Kuchta

Sparta si ve 26. kole Fortuna ligy odvezla z východních Čech tři body po výhře 2:0 nad Pardubicemi. V prvním poločase Letenští jasně dominovali a odměnou jim byly dva góly v podání stálých opor - Jana Kuchty a Ladislava Krejčího. Favorit si po přestávce vedení zkušeně pohlídal, a dostal se tak na první příčku v tabulce. Na trůnu ligového lídra se Sparta po úplném kole objevila vůbec poprvé od konce srpna 2021.

Společným jmenovatelem obou týmů byl jarní progres. Zatímco Pardubice se z téměř jistého sestupujícího dostaly do pozice pravidelně bodujícího celku, Sparta dotáhla náskok městského rivala Slavie a po devíti letech byla znovu v boji o titul. Na východě Čech ji však nečekal jednoduchý úkol, hráči z města perníku již tři domácí duely v řadě neprohráli. Jejich sestavě dominovalo úderné duo záložníků Dominik Janošek a Michal Hlavatý, kteří dohromady zaznamenali již 12 gólů.

Do první velké šance se dostali Letenští již v druhé minutě zápasu, Lukáš Haraslín vyslal dobrou střelu zpoza vápna, ale Viktor Budinský byl včas na správném místě a míč vyrazil. V 11. minutě se poprvé ukázali Pardubičtí. Ladislav Krobot zkusil své štěstí pár metrů před vápnem a brankář Matěj Kovář měl plné ruce práce. Zanedlouho zahodil obrovskou šanci Asger Sörensen, když z malého vápna nastřelil pouze břevno. Ve 20. minutě poslal po krásné kombinaci Spartu do vedení Kuchta hlavičkou, a připsal si tak svou 12. branku v sezoně. Na pozoru musel být i Kovář, který zneškodnil pokus o vyrovnání, když vytáhl povedenou střelu z vápna od Janoška. V 35. minutě museli Východočeši čelit hned třem velkým šancím, ale ani jedna se do sítě nedostala. Vzápětí tomu bylo však jinak. Krejčí vyskočil ze všech hráčů ve vápně nejvýše a poslal míč k levé tyči.

Začátek druhého poločasu přinesl pro tým z Letné další gól, ovšem doklepnutí Tomáše Čvančary bylo signalizováno jako ofsajd. Kanonýr měl v 55. minutě další nebezpečnou šanci. Jeho technická střela z vápna skončila jen těsně vedle brány. I na druhé straně zůstala radost jen na pár chvil, když se trefil Krobot, i jeho brance totiž předcházelo postavení mimo hru. V 76. minutě mohl kapitán Krejčí přidat již svůj druhý gól, jeho hlavička ale neprošla mezi obránci Pardubic. Domácí se snažili najít recept na kontaktní branku v 80. minutě, ale jejich šanci zhatil pohotový Kovář. Zápas měl možnost ukončit Awer Mabil, příležitostí ale pohrdl a míč poslal přesně do Budinského.

Sparta tak roli favorita opět zvládla. Další zápas ji čeká 15. dubna na vlastním hřišti proti Slavii. Východočeši vycestují o den později na půdu Zbrojovky.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele