základní část, 19. kolo
12.02.2023 18:00 CET
2 : 6
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Ladislav Krejčí (© AFP)

Gólové hody v Ďolíčku zvládla lépe Sparta, Bohemians inkasovali šestkrát

Po předchozích dvou zápasech měli fanoušci Sparty k výkonu svého oblíbeného mužstva jistě řadu připomínek. Avšak po pražském derby s Bohemians musela většina kritiky utichnout. Letenští totiž v Ďolíčku vsítili šest branek a gólovým koncertem především po změně stran nedali "Klokanům" šanci.

Do vedení se hosté dostali již v prvním poločase, a když těsně před přestávkou přežili pokutový kop, měli utkání 19. kola velmi dobře rozehrané. Bohemians sice krátce po změně stran vyrovnali, avšak Letenští si vedení rychle vzali zpět, načež jej navýšili až na rozdíl tří branek. Poté se domácím podařilo skóre korigovat, na což ovšem Sparta odpověděla dalšími dvěma zásahy do černého.

S chutí hrající družina kouče Priskeho si hned v prvních deseti minutách duelu vypracovala dvě slibné šance. V obou měl prsty Kuchta, jenž nejprve z voleje pálil nepřesně, v deváté minutě zase dorazil za záda domácího gólmana Jedličky střelu Haraslína, avšak kvůli postavení mimo hru tato branka ještě neplatila.

Veselo bylo v táboře hostů až v 15. minutě. Kairinenův centr z levé strany prodloužil Zelený hlavou na zadní tyč, kde balón do sítě dorazil kapitán Sparty Krejčí - 0:1. Blízko další úpravě průběžného stavu byl ve 37. minutě Čvančara, jenž ale trefil břevno. Skórovat mohli též domácí. V nastaveném čase první půle zahrál rukou ve vlastní šestnáctce sparťanský stoper Vitík, jenže Puškáč nařízenou penaltou pohrdl a trefil pouze nohy brankáře hostů Kováře.

Po návratu z kabin na trávník však Ďolíček přece jen vybuchl radostí. Akci Vršovických na levé straně zakončil Čermák střelou, za níž se opařený Kovář pouze ohlédl. Jindy by ztráta vedení Spartu dost možná opařila, tentokrát se tak ale nestalo. Místo toho se v 55. minutě odrazil míč příhodně do Haraslína, který parádním volejem překonal Jedličku a Spartu opět dostal na koně.

Následující gólové představení ukončil v podstatě až závěrečný hvizd. Prosadily se při něm obě strany, avšak Letenští jednoznačně tahali za delší konec. Na 3:1 v jejich prospěch upravil Krejčí, který na rozdíl od Puškáče potrestal soupeřovu hru rukou. Horní končetinou zahrál před vlastní bránou Dostál. Bohemians v jeden moment moc nepodržel ani Jedlička, který si po rohovém kopu nepočínal důrazně v souboji s Čvančarou, jenž hlavou přidal čtvrtý gól svého týmu.

Alespoň malou jiskru naděje vykřesal pro domáčí Puškáč. Ten se místo exekuce penalt zaměřil na jejich vyrábění a nechal se ve vápně faulovat Krejčím. Následně zahrávání pokutového kopu přenechal Čermákovi, který se trefil k tyči a v zápase se prosadil podruhé.

Jenže do konce střetnutí inkasovali Bohemians ještě dvakrát. Nejprve obraně "Klokanů" pláchl Kuchta, který při zakončení prostřelil Jedličku. V nastaveném čase pak skóre mače uzavřel Minčev, jenž si naběhl za defenzivu protivníka a Jedličku přelstil ze strany.

Sparta tak zvítězila stejně jako Slavia a Plzeň a dál zůstává v ligovém tabulce na třetím místě. Dvojici zmíněných mužstev před sebou však pořád nestahuje a o ligovém titulu tak její fanoušci mohou dál pouze snít. Bohemians, kteří na jaře poprvé ztratili body, klesli o jednu pozici na pátou příčku za Slovácko. Na Moravany ztrácí jediný bod, ten mají naopak k dobru před olomouckou Sigmou a Hradcem Králové.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
oli9

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele