základní část, 15. kolo
20.11.2021 15:00 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians 1905 přehráli České Budějovice

Bohemians 1905 vyhráli utkání patnáctého ligového kola s Českými Budějovicemi 3:1. Domácí zvítězili díky trefám Keïty, Hronka a Koubka, za hosty si čestnou trefu připsal Bassey.

Sladký v šesté minutě vyslal zajímavý centr až do vápna Bohemky z levé strany. Míč nikdo nedokázal tečovat a brankář Bačkovský se tvářil, že je vše v pořádku. Nakonec se ale solidně vyděsil, když viděl, jak balon ťukl na tyč jeho svatyně, od níž se naštěstí pro gólmana "Klokanů" odrazil jen do zámezí. Poté to ještě zkusil Matej Mršić, tentokrát z větší vzdálenosti. Paradoxně nadělal Bačkovskému podstatně víc starostí. Přesto brankář Bohemky dokázal zasáhnout.

Ve 24. minutě Bohemians využili tlaku a ujali se vedení. Pražané poslali z levé strany vysoký míč až do vápna Dynama, tam se po hlavičkovém souboji dostal k parádnímu voleji Hronek, jehož ještě lepším zákrokem vychytal Vorel. Balon se ale odrazil k Ibrahimu Keïtovi, jenž ho rychle vrátil pod břevno Dynama.

Dvojnásobné vedení pak domácí získali ve 35. minutě. Roman Květ si nejprve ve vápně soupeře ukázkově narazil míč s Dostálem a následně ho dostal zpět téměř až k brankové čáře. Poté přihrávkou z pravé strany na malé vápno našel Petra Hronka, jenž tvrdou ranou na přední tyč pod břevno zvýšil na 2:0.

V 58. minutě byli hosté blízko snížení. Fortune Bassey se na pravé straně rozhodl pro tvrdou střelu přes beka Bederku. Jeho rána skončila na tyčce a následně se míč odrazil od zad gólmana Bačkovského zpět k brankové čáře. Obránci Bohemians pak zvládli balon odkopnout do bezpečí.

Krátce po své předchozí akci se však už Fortune Bassey trefil. Útočník Dynama nejprve pěknou kličkou vykoupal Köstla a tvrdou přízemní ranou pokořil Bačkovského. Ten šel po míči letícím nízko nad zemí rukou, zasáhl jej, ale balon se od jeho paže odrazil jen pod horní tyč branky Bohemky a skončil v síti. Brankář Pražanů nepředvedl dobrý zákrok.

Po několika dalších šancích na obou stranách se z gólu radoval David Bartek, ale sudí poté jeho branku odvolal kvůli jeho předchozímu ofsajdu. A tak domácí pojistili vedení až v 88. minutě. Vojtěch Novák si krásně seběhl s míčem na levé straně až k brankové čáře a následně poslal míč pod sebe na Matěje Koubka, jenž krásnou ranou do vzdálenější šibenice nedal Vorlovi šanci.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 Bohemka zabere

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele