29. kolo
25.04.2021 16:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Přestřelka na Letné. Sparta zdolala Opavu 4:2

Hned šest branek viděli ti, kdo od začátku do konce viděli ti, kteří sledovali duel devětadvacátého kola FORTUNA:LIGY mezi Spartou a Opavou. Za domácí se hattrickem blýsknul Hložek, zbylou trefu přidal Plavšić. Na straně Slezanů snižovali rozdíl ve skóre Žídek a Helešic.

Pavel Vrba i po předchozí kritice znovu zařadil do sestavy Florina Nitu, před nímž operovala obranná čtveřice ve složení Sáček, Vitík, Čelůstka a Hancko. Střed pole tvořili Pavelka, Karabec a Dočkal, na křídlech naskočili Plavšić s Wiesnerem. Střílení gólů dostal na hrotu na starost Hložek.

Na první gólovou radost mužů v rudém se nečekalo příliš dlouho. Po Wiesnerově pasu se k centru odhodlal Dočkal, balón si následně našel Adam Hložek, jenž hlavou skóroval. Brzy mohl zvýšit další ze sparťanských talentů, Karabec si však vylámal zuby na Digaňovi.

Domácí však smutnit nemuseli, brzy se totiž povedlo rozvlnit síť Srdjanu Plavšićovi. Předcházela tomu spolupráce mladíků, Vitík totiž bravurně vysunul Hložka, jehož pas pak už srbský křídelník snadno poslal do odkryté klece. Plavšić to záhy zkoušel znovu, tentokráte ale vystřelil jen do náruče brankáře.

Ještě před přestávkou to zajímavě zkoušel Wiesner, ani ten se neprosadil. Nedlouho po návratu do šaten už Letenští přidali svůj pojišťovací gól. Po Karabcově pasu se do úniku řítil Wiesner, jenž ještě nesobecky našel Adama Hložka. Ten do prázdné brány snadno uklidil a připsal si druhý zásah v utkání.

Po necelé hodině hry se zrodila dvojšance sparťanů. Nejprve Wiesnera vychytal Digaňa, Pavelka následně vypálil příliš vysoko. Záhy si krev do žil vlili žluto-modří. Holík z levé strany odcentroval do pokutového území a přesně našel Jana Žídka, jehož hlavička skončila mimo Nitův dosah. Bleskově mohl tento opavský levý bek skórovat podruhé, tentokráte se mu ovšem vychýlila mířidla.

Namísto toho tedy přišlo zpečetění hattricku v podání Adama Hložka. Ten po Hanckově pobídce vypálil z otočky a stal se tak nejmladším autorem tří branek v jednom utkání v samostatné české lize.

To ale co do gólů ještě nebylo vše, jeden si totiž pro závěr schovala Opava. Vitík Holíkův centr jen ztečoval k Matěji Helešicovi, který využil nedostatečného bránění soupeře a poměrně snadno tak docílil gólu.

Nic dalšího už se ve zbytku utkání nestalo a Opava tak z poslední pozice ztrácí už pět bodů na sedmnáctou Příbram, naopak Sparta je se zápasem s Plzní k dobru těsně za Jabloncem.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele