31. kolo
09.05.2021 19:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Sparta si doma opět poradila s bezradným Baníkem

Ať se Sparta nachází v sebevětší krizi, domácí zápas proti Baníku ji vždy nakopne. Ostravané na Letné zkrátka hrát neumí a v neděli předvedli další ustrašený výkon, po němž se nemohli divit výsledné porážce.

Pro Pražany je tříbodový zisk důležitý, neboť poslední utkání se jim nevydařila zcela podle představ. Díky skalpu Slezanů ale mohou Letenští nadále prohánět druhý Jablonec. Baník zase i přes porážku setrvává na osmém místě o bod za sedmými Pardubicemi.

Sparta hodlala od úvodního výkopu ukázat, kdo je na Letné pánem. Již v sedmé minutě připravil Juliš palebnou pozici pro Karlssona, ten ale po zemi střílel vedle tyče. Pět minut poté obrana Baníku zastavila průnik Hložka, z druhé vlny však pálil Pavelka do podobných míst jako Karlsson. V 17. minutě se Pavelka po kličce Jánošovi chystal k dalšímu zakončení, které ovšem na poslední chvíli zastavil obětavým blokem Stronati.

Letenští nicméně nadále mačkali svého protivníka. Ve 29. minutě vyslal Pavelka další ránu, jež tentokrát přeletěla břevno. Chvíli poté si Juliš narazil míč s Karlssonem, hosty však vynikajícím zákrokem podržel ostravský brankář Laštůvka. Ani on ale ve 37. minutě nezastavil další útok Pražanů, při němž Karlsson vysunul Dočkala, jehož z úhlu Laštůvka ještě vychytal, avšak Karlsson z dorážky již rozvlnil síť.

A ještě jednou mohli domácí do přestávky skórovat. Dvě minuty po přesném zásahu Karlssona totiž Dočkal přihrál Julišovi, jeho zakončení ale zastavil Laštůvka. Po první půli každopádně nic nenasvědčovalo tomu, že by Baník mohl na Letné pomýšlet na body.

Jenže leccos se změnilo po hodině hry, kdy Slezané vyrazili po levé straně do rychlého protiútoku, na jehož konci vyhledal De Azevedo nabíhajícího Buchtu, který střelou pod břevno zničehonic srovnal skóre. Nutno dodat, že skórujícího mladíka v barvách hostů trestuhodně neuhlídal pouze stínující Dočkal.

Vedení chtěl Spartě vrátit v 73. minutě Hložek, jehož dopředu vyslal Karlsson, jenže talentovaný útočník trefil v slibné příležitosti pouze boční síť. Šest minut nato se ale štěstí otočilo k Baníku zády. Stopeři Pokorný se Stronatim se totiž nešťastně srazili, čehož využil Dočkal, jenž na nic nečekal a pláchl směrem k Laštůvkově svatyni. Gólmana Slezanů pak překonal obloučkem k tyči.

Místo dalšího vyrovnání pak přišla v samotném závěru ještě pojišťovací branka na vítězství domácích. Dočkal vysunul dopředu Hložka, před nímž poněkud bázlivě odcouval Svozil až do vlastního pokutového území. Hložek si tak mohl vybrat, kam míč pošle - vybral si správně, po jeho gólové střele zvítězili Pražané 3:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
fcb+mufc

1-2

Reagovat
berliner

Prani 0:1

Tip 3:2

Reagovat
milan78

flusbrok branka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele