33. kolo
23.05.2021 17:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Sparta vyhrála na Bohemce a míří do předkol Ligy mistrů

Předposlední kolo nabídlo rozluštění dalších hádanek ohledně celkového umístění ve FORTUNA:LIZE. Druhé místo a tím pádem předkolo Ligy mistrů si zahraje Sparta, která na Bohemce vyhrála díky trefám Juliše a Pavelky 1:2. Za domácí vyrovnával Puškáč.

Na úvodní branku se nečekalo dlouho. Už po necelé minutě hry Köstl nedokázal zpacifikovat Dostálovu přihrávku, díky čemuž se k balónu dostal Lukáš Juliš. Ten už si v individuálním průniku s Le Giangem poradil a technickou ranou otevřel gólový účet utkání. Brzy mohl navýšit rozdíl ve skóre Krejčí, avšak na Wiesnerovu pobídku nedosáhl.

Po čtvrthodině mohlo být srovnáno, jenže to by musel Puškáč využít Dostálova centru jinak než nepřesnou hlavičkou. Nakonec to byl ale právě David Puškáč, kdo jako první překonal Nitu. Dokázal se totiž protáhnout okolo Pavelky a následně zakončit výborně o břevno. 1:1!

Nerozhodný stav nemusel na tabuli svítit dlouho. Jen s vypětím všech sil totiž Le Giang zpacifikoval Krejčího pobídku Julišovi. Následně musel hasit vlastní chybu, když při odkopu napálil presujícího Karlssona a na poslední chvíli zastavil míč v cestě do brány. V závěru první půle se zapotil znovu, tentokráte reflexivním zákrokem proti Hanckově hlavičce.

Když byla odehrána hodina hry, mohli se Letenští dostat do vedení "omylem". Dočkalově centru totiž nechybělo mnoho od toho, aby skončil v síti. Pak ale sparťanský kapitán rozehrál rohový kop přesně na hlavu Davida Pavelky, jenž už dokázal brankáře překonat a dát svému týmu důležité vedení.

Zatrnout muselo mužům v rudém zhruba deset minut před koncem. To totiž Hronek dokázal propálit Nitu, až na brankové čáře musel situaci hasit Hancko. VAR ještě přezkoumával, zda míč už nepřešel do prostoru brány, avšak nic takového nezjistil a pokračovalo se za těsného vedení Sparty.

To se nezměnilo ani v závěru a Vrbovi svěřenci tak díky čtvrté výhře v řadě a ztrátě Jablonce oslavili druhé místo, které pro ně znamená účast ve nemistrovské části druhého předkola Ligy mistrů. Klokani naopak v lize prohráli poprvé po více než třech měsících.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat
tlaci

Bohemka nemá špatnou formu, ale Sparta by to měla doklepnout 1:2

Reagovat
Petr325

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele