o titul, 2. kolo
11.05.2024 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Júsuf Hilál (© FK Mladá Boleslav)

Baník v domácím souboji s Boleslaví odmítl čtvrté místo. Rozhodl smolný vlastní gól

Mladá Boleslav zvítězila ve druhém kole skupiny o titul Fortuna ligy na hřišti Baníku Ostrava 1:0, a vystřídala tak svého soupeře na pozicích zajišťujících přímou účast v pohárové Evropě. Středočechy poslal již ve třetí minutě do vedení nešťastník Jiří Boula, od nějž se míč odrazil do jeho vlastní brány. Slezané byli několikrát blízko alespoň vyrovnání, nicméně Filip Kubala a Matěj Šín své stoprocentní příležitosti neproměnili.

Trenér Pavel Hapal musel po úvodním kole nadstavby vstřebat fiasko ze stadionu Slavie, kde Baník padl 0:5. Podíl na vysoké porážce Slezanů měl právě i zkušený stratég šetřící část sestavy na důležitý duel proti Bolce. Do něj však nemohl zasáhnout Abdullahi Tanko, jenž se v Edenu nechal vyloučit. Příliš velká spokojenost nicméně nepanovala ani v táboře hostů, kteří nestačili rozdílem třídy na Plzeň.

Již ve třetí minutě přišla pro Baník studená sprcha, když Středočeši udeřili hned z prvního útočného výpadu. Obranné řady domácích se nestihly včas přeskupit, na levé straně vznikl volný prostor a toho využil Antonín Vaníček. Boleslavský křídelník se prosmýkl do vápna a našel přihrávkou Yusufa, který s přispěním teče Bouly dopravil míč do sítě.

Na druhé straně se prodral do stoprocentní příležitosti Kubala, nicméně hlavou nedokázal zacílit mezi tři tyče. O chvíli později prostrčil Boula balon šikovně na Šína. Ten však nechal v další jasné gólové šanci vyniknout Petra Mikulce, jenž pravačkou reflexivně vyrazil pokus ostravského talentu na roh. V nastaveném čase první půle se ze střelecké letargie pokusil procitnout Kubala, ale v pádu orazítkoval pouze brankovou konstrukci.

Po návratu ze šaten pokračovali baníkovci v dobývání boleslavské defenzivy. Šín sklepl míč na hranici vápna Ewertonovi, nicméně tomu obstřel nevyšel. O chvíli později si oba aktéři své úlohy vyměnili. Brazilská hvězda se blýskla perfektním uvolněním na pravé straně, milimetrovým centrem našla hlavu Šína, jenže tomu chybělo k úspěchu několik centimetrů. Z velké dálky chtěl nachytat vyběhnutého Mikulce Jiří Klíma, hostující brankář se ale stihl vrátit mezi tři tyče.

Baník tak nezvládl přímý souboj o čtvrtou pozici a do pohárové Evropy má díky vítězství blíže Mladá Boleslav. V dalším kole zabojují Slezané o body 14. května na hřišti Sparty, Středočeši ve stejný den přivítají Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Juventus1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele