o titul, 2. kolo
11.05.2024 15:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Pavel Šulc (© FC Viktoria Plzeň)

Nebojácné Slovácko v Plzni na body nedosáhlo, Šulc si hattrickem řekl o korunu střelců

Viktoria Plzeň porazila v domácím duelu druhého kola nadstavbové části Fortuna ligy Slovácko 4:2. Diváci si užívali fantastický fotbal už v první půli, v níž mimo několika obrovských neproměněných šancí padly i tři branky. Hlavním hrdinou Západočechů se stal Pavel Šulc, jenž po úvodní trefě ze 16. minutě zkompletoval v nastavení druhé půle hattrick, a vyšvihl se tak na čelo ligové tabulky střelců. Sympatický výkon hostů podpořený dvěma góly a skvělými zákroky Milana Heči tedy už podeváté v řadě k vítězství nevedl.

Vzhledem ke zpackané jarní části soutěže se nabízela otázka, zdali by Slovácku místo skupiny o titul nevyhovovaly spíše boje v play off o Konferenční ligu. Svěřenci končícího Martina Svědíka si příliš nevylepšili reputaci ani proti Spartě, kterou sice herně potrápili, ale stejně od ní inkasovali čtyři zásahy. V Plzni naopak žádná panika nevládla, a to i díky tomu, že lodivod Miroslav Koubek prodloužil s klubem smlouvu o další rok.

Viktorka rozproudila ofenzivní kolotoč po 10 minutách hry, když nejprve ránu Milana Havla vytěsnil gólman Heča na břevno a chvíli nato zneškodnil i druhý pokus plzeňského křídelníka. Po čtvrthodině hry už však kapituloval. Prvně sice ustál smělý průnik Matěje Vydry, dorážce Pavla Šulce do odkryté sítě už ale nezamezil.

Heča kouzlil i při dalším pokusu Vydry, jehož dorážku z bezprostřední blízkosti famózně vytěsnil nad bránu. Moravané skórovali hned z první nadějné šance, když za hranicí šestnáctky vyslal přesnou technickou střelu k pravé tyči Michal Kohút. Nabuzené Slovácko se hnalo za vedoucím gólem, který však z tutové pozice před odkrytou sítí odmítl ranou do břevna Pavel Juroška. Zásah tak přišel chvíli nato na druhé straně, kde se s přispěním teče clonícího hráče prosadil Lukáš Hejda.

Po návratu z kabin se ukázal plzeňský Cheick Souaré, jenž se na levém křídle prodral přes obránce až ke střele, ta však proletěla jen do zámezí. Hosté se v 70. minutě dočkali vyrovnání, když nabídnutou penaltu proměnil ranou k pravé tyči v gól Marek Havlík.

Vedení na stranu viktoriánů mohl překlopit Havel, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti ovšem perfektně vykryl Heča. Domácímu celku spadl vítězný zásah do klína v nastavení, kdy pokutový kop po ruce v šestnáctce proměnil Šulc. Plzeňský forvard ještě o několik sekund později dokonal hattrick zakončením do prázdné brány.

Viktoria si tak vychutnala tápajícího soupeře a zaznamenala další tříbodový zisk. V následujícím kole bude chtít potrápit 15. května Slavii, Slovácko se o den dříve představí taktéž mimo svůj stadion, a to konkrétně v Mladé Boleslavi.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
Alan

4:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele