základní část, 11. kolo
29.09.2019 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nedělní hit pro Plzeň, Spartu sestřelil Krmenčík

V tabulce sice aktéry nedělního večerního utkání dělilo devět bodů a šest míst, přesto bylo utkání mezi Plzní a pražskou Spartou šlágrem jedenáctého kola. Nakonec k jeho rozhodnutí došlo bezprostředně po přestávce, kdy se prosadil Krmenčík.

Sparťané oproti derby provedli několik změn. Frýdek se posunul na post levého obránce, Hašek do středu zálohy a do sestavy se vrátil Plavšić. Mandjecka zase nahradil Trávník, potrestaného Tetteha Kozák. Viktoriáni mnoho důvodů ke změnám neměli, a tak pouze Pernicu zastoupil Hejda.

Hned po dvou minutách se rozhodl otestovat připravenost Hečy Procházka, to se mu však nepovedlo, neboť jeho rána proletěla kousek vedle tyče. Neúspěšný byl i pokus Jana Kopice, jenž nevyužil Kovaříkův centr a nechal se Hečou vychytat.

Po necelé půlhodině hry dokázal Lukáš Hejda dostat míč za gólmanova záda, jenže sudí odpískal Řezníkův faul, a tak branka nemohla být uznána. Následný protiútok přerušil Limberský ostrým zákrokem ve vápně na Sáčka, píšťalka sudího však zůstala němá.

Hruška se poprvé musel děsit až ve dvaatřicáté minutě, kdy z úhlu pálil Kanga. Jeho zblokovaný pokus si ale plzeňský gólman v klidu pohlídal. O pár okamžiků později Hašek nalezl Hložkovu hlavu, ten ovšem nebyl v dobré pozici a střílel mimo. Hašek zkusil i rovnou vystřelit, jenže jen doprostřed.

Z druhé půle bylo odehráno jen pár vteřin, ve kterých sparťanští stopeři kombinovali, načež obrovskou hrubku předvedl Lischka. Ten ve snaze přihrát Kayovi namazal Michaelu Krmenčíkovi, který tváří v tvář Hečovi uspěl a otevřel skóre utkání.

Na druhé straně mohl kontrovat Plavšić, jenže technickým pokusem zamířil mimo. Po sedmdesáti minutách udeřil Krmenčík podruhé, tentokráte mu však byl gól odepřen, neboť při odebírání míče Lischku fauloval.

V závěru to ještě dvakrát zkoušel Kanga, rozvlnit síť nedokázal ani on a Sparta počtvrté z posledních pěti kol nedokázala zvítězit. Naopak Plzeň nadále může stíhat Slavii, ztrácí na ni tři body.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vitecek15

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
bartes

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
boryland

2:1...…..Krmi,Kovárna………...

Reagovat
DidusIneptus

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele